• İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Abdülbaki Değer: Gösterge bizi çağırıyor!

Abdülbaki Değer: Gösterge bizi çağırıyor!

Gerçeği çarpıtmak ve gerçeği konuşmamak şeklinde iki kötü alışkanlığımız gittikçe muhkem hale geliyor. Kendi gerçeğimizle yüzleşmekten kaçış olan bu halimizin sosyal-psikolojik gerekçeleri mevcut. Bu ülkede herkesimin bugünlerin niteliğini doğrudan tayin eden hastalıklı bir şuuraltı müktesebatı var. Hele hele bu şuuraltı müktesebatı, iktidar mücadelesinin en kolay ve işlevsel kaynağı olarak kullanma yol ve yöntemi olarak hedef seçmiş bir siyasi pratik egemen ise. Kendi gerçekliğimizden kaçışın ikinci önemli gerekçesi ise oluşan imtiyaz alanını kaybetmek istememedir. Mevzuyu çok dallandırıp budaklandırmanın anlamı yok. Açık ve net konuşmak gerekirse bugünkü genel ahvalimiz hastalıklı bir geçmişin operasyonel şekilde rasyonelleştirici olarak kullanıldığı uçsuz bucaksız bir imtiyaz alanının kabul edilebilir herhangi bir genel, ahlaki ölçüte gereksinim duymaksızın kullanılması ve ayrıca her hangi bir sızmaya karşı kollanmasıdır.

Görüntüde vaziyetimizin ve istikametimizin başka türlü olduğunu göstermeye çalışsak da basit bir gerçeğin güzelim teoriyi berbat etmesi gibi nahoş bir gelişme görüntünün altındaki sevimsiz gerçeği faş ediveriyor. Ediveriyor etmesine de, odaklanmamız gerçekliğimizle yüzleşmemek, ondan kaçış olduğu için bir şey ifade etmiyor. Sevimsiz gerçeğin bize bir şey söylediği, bize ayna tuttuğu açık. Ancak söylenen şeyi duymamak için kulağınızı kapatırsanız, aynaya yansıyan görüntünüzü görmemek için ısrarla gözlerinizi kapatıyorsanız yapacak bir şey yok demektir.

Devamı: https://www.milatgazetesi.com/abdulbaki-deger/gosterge-bizi-cagiriyor/haber-243283

Bu haber toplam 388 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim