• İstanbul 14 °C
  • Ankara 11 °C

Abdulbaki Değer: İsrail, Müslümanlar ve Bitmeyen Uyuma Numarası

Abdulbaki Değer: İsrail, Müslümanlar ve Bitmeyen Uyuma Numarası

İsrail hepimizi ağır bir imtihandan geçiriyor. İsrail hepimizin yüzüne ayna tutuyor. İsrail bugün varlığıyla herkesin söylemlerinin ve eylemlerinin test edildiği hayati bir sınavı imgeliyor. İsrail, yalın bir gerçeğin güzelim teoriyi berbat etmesi gibi, insanlık adına, yüce ilkeler adına, insani değerler adına ileri sürülmüş her ne varsa altını oymakta, moloz yığınına çevirip bir kenara atmaktadır. İsrail bugün, yaşamı anlamlandıran her ne varsa onu yutan kara bir deliği andırmaktadır. İsrail, insanlıktan çıkmış vaziyette. İsrail, gücüyle, imkânlarıyla ve karanlık ilişki ağıyla insanlığı da insanlıktan çıkarmaktadır. İsrail’in insanlığı insanlıktan çıkarttığına Filistin daha ne kadar dayanabilir bilemiyorum.

Filistin’de insanlar yaşamlarıyla, yaşam koşullarıyla ve ölümleriyle insanlığın ve insandışılığın en ince haritasını çıkartıyorlar. Bu haritanın her hattı, her detayı masum çocukların, kadınların ve erkeklerin canlarıyla, kanlarıyla çizilmekte. Görülmesi gerekenin görülmesi ve yapılması gerekenin yapılması için haritanın daha ne kadar detaylandırılması gerekecek? Daha kaç tane bebeğin ölümü istenmektedir? Kaç tane çocuğun canı istenmektedir? Kaç tane erkek ve kadının yaşamı istenecek? İsrail Başbakanı Netanyahu bir keresinde “İsrail kendini korumak için ne gerekiyorsa yapacaktır. Bu sadece bizim hakkımız değil, aynı zamanda görevimizdir" demişti. Hala da söylemeye devam ediyor İsrailli yetkililer. Peki, İsrail kendini ne zaman korunaklı hissedecek, kendini ne zaman güvende hissedecek? Bu kanla beslenen ölüm makinası ne zaman doyacak, bu gözyaşı vadisinin geçilmesi ne kadar sürecek?

Devamı: https://www.fikircografyasi.com/makale/israil-muslumanlar-ve-bitmeyen-uyuma-numarasi

Bu haber toplam 319 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim