• İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Abdülbaki Değer: Kapsamlı bir eğitim reformundan önce

Abdülbaki Değer: Kapsamlı bir eğitim reformundan önce
“Kapsamlı bir eğitim reformu gerekiyor.” Bu sözleri bir üniversitenin akademik yıl açılışında Cumhurbaşkanı Erdoğan söyledi. Benzer sözleri değişik vesilelerle değişik ortamlarda daha önce de söylemişti.

Daha öncekilerde olduğu gibi şimdi de bütün bir kamuoyu tespitleri yerinde ve haklı görüyor. Kimseden “eğitimde reforma ihtiyacımız yok”, “kurduğumuz sistem çok güzel işliyor, beklentilerimizi beklentilerimize uygun şekilde karşılıyor” itirazları gelmiyor. Takip edebildiğim kadarıyla “kapsamlı bir eğitim reformuna ihtiyacımız var” sözüne MEB’den de, YÖK’ten de bir itiraz gelmiş değil. Anlaşılan o ki şu an yana yakıla sürdürmek istedikleri ve bu ülkenin ve şu an iş başındaki hükümetin en yetkili kişisinin “başarısız” olarak nitelediği bir sistemi MEB’de “başarı” beklentimize karşılamayacak bir düzenek olarak değerlendiriyor. Ancak buna rağmen yine de uygulamada en ufak bir aksaklığın yaşanmaması için aynı başarısız sistemi uygulamada büyük bir gayret göstermekten de imtina etmiyor. MEB’in açıklayıp uygulamaya soktuğu Vizyon Belgesi’ni kararlı şekilde uygulamaya sokması gerektiğini belirten STK’lar, yürütülen iş ve işlemlerin eğitim mevzusunda muhtaç olduğumuz şeyler olduğunu belirtip heyecana gelen vakıflar, dernekler, gazeteciler vs. hepsi koro halinde bu açıklamayla başarısızlığımızın gerçekten de başarısızlık olduğunu teyit ediyorlar. Cumhurbaşkanı’nın yaptığı açıklama kuvvetle muhtemeldir ki “eğitim ve öğretim politikaları kurulu” tarafından da paylaşılıyor. 

Devamı: https://www.milatgazetesi.com/yazarlar/kapsamli-bir-egitim-reformundan-once/

Bu haber toplam 429 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim