• İstanbul 18 °C
  • Ankara 24 °C

Abdülbaki Değer: Liselere Geçiş Sınavı ile ilgili MEB acilen tedbir almalı

Abdülbaki Değer: Liselere Geçiş Sınavı ile ilgili MEB acilen tedbir almalı
Haziran ayı eğitim-öğretim faaliyetleri anlamında yoğun bir ay. Eğitim-öğretimin son ayı olduğu için öğrencilerin yıl sonu işlemleri, merkezi sınavlar vs. bu ayda yapılır.

Bu yıl salgın nedeniyle insicamı bozulmuş olsa da bu işlerin büyük kısmı yine de yapılıyor. Öğrencilerin yıl sonu işlemleri, öğretmenlerin mesleki çalışmaları, sorumluluk sınavları, merkezi sınavlar vs. Şimdi bu vesileyle bir kaç hususa değinmekte fayda görüyoruz. Normal koşullarda bu işlerin nasıl olacağına ilişkin bir tartışma olmazdı. Zira süreç belirlenmiş prosedürler üzerinden işlerdi. Bu yıl yukarıda da değinildiği üzere küresel salgın nedeniyle farklı bir yıl. Bu farklılıktan dolayı MEB Mart ayı itibariyle okulları tatil etti, eğitim-öğretimi dijital platformlara taşıdı. Nitekim devlet riskin büyüklüğünü dikkate alarak belirli bölgelerde sokağa çıkma yasağı uyguladı, belirli zamanlarda belirli yaş gruplarına sınırlamalar getirdi vs. MEB de süreç yönetimini bu riskler üzerinden yapılandırdı, iş ve işlemleri buna göre organize etti. Bugüne kadar da fena gelmedi. Ancak mesleki çalışmalar, sorumluluk sınavları gibi bırakın genel kamu politikalarıyla uygunluğu kendi içinde uyumlu olmayan kararlar kamuoyunda tartılmakta iken şimdi de daha önce defaatle dikkatleri çektiğimiz merkezi sınavlarda bizi bekleyen riskin büyüklüğüne ilişkin veriler geliyor. Bakanlık ve Bakan ısrarla her türlü senaryoya hazır olduklarını, hiçbir endişeye mahal bırakmayan çalışmalar yürüttüklerini açıklamış olsalar da alınan standart tedbirlerin kimi yerlerde ihtiyaca cevap vermekten çok uzak olduğunu alenen ortaya koymaktadır. Bu vesileyle öğrencilerimizi, ailelerini ve tüm toplumu ilgilendiren LGS ile ilgili MEB’in dikkatini çekmek ve gerekli tedbirlerin alınması için bir kaç hususu paylaşmak istiyorum.

Devamı: https://www.milatgazetesi.com/abdulbaki-deger/liselere-gecis-sinavi-ile-ilgili-meb-acilen-tedbir-almali/haber-241623

Bu haber toplam 401 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim