• İstanbul 16 °C
  • Ankara 26 °C

Abdülkadir Özkan: AB ve ABD aynı paranın iki yüzünü oluşturuyorlar

Abdülkadir Özkan: AB ve ABD aynı paranın iki yüzünü oluşturuyorlar
ABD Büyükelçiliğ’inin öncülüğünde 10 ülkenin büyükelçileri ortak bir bildiri yayınlayarak Kavala’nın derhal serbest bırakılmasını istemişler.

Bu ortak hareket elbette ülkemizde büyük tepki aldı. Ancak, tepki vermenin yeterli olmadığını, bu vesile ile dost bildiğimiz ülkelerin dost değil düşman olduğunu, bunların başını da ABD’nin çektiğini artık görmek durumundayız. Özellikle de ülkemiz aleyhine alınacak kararlarda birlik oluşturmakta güçlük çekmediklerini, böyle olunca da adına ister Batı ister Hıristiyan ittifakı diyelim Türkiye’miz lehine bir adım atmalarını beklemenin yanlış olduğunu da görmenin zamanı geldi de geçiyor. Çünkü zaman zaman hoşumuza giden kararlar alınmış olsa bile bunların uygulamada adeta kuyumuzu kazmaya yönelik adımlar olduğunu çok gördük.

AB’nin ülkemizi üyeliğe almıyor olması da aslında Haçlıların gizlemeye gerek duymadıkları Türkiye düşmanlığının bir dışa vurumudur. Kavala’nın serbest bırakılması çağrısı, isterseniz buna küstahlık diyelim, bardağı taşıran son damla olmuştur. Geçtiğimiz günlerde açıklanan AB Komisyonu Türkiye raporunda 2021’de diyalog ve işbirliğinin arttığına dikkat çekilerek Türkiye’nin göçmenlere ev sahipliği yapma konusundaki çabası muazzam olarak nitelendi. Yani, Türkiye ile AB arasında diyalog ve işbirliğinin artmış olması, AB tarafının çabası ve gayretinden ortaya çıkmıyor. 

Devamı: https://www.milligazete.com.tr/makale/8004317/abdulkadir-ozkan/ab-ve-abd-ayni-paranin-iki-yuzunu-olusturuyorlar

Bu haber toplam 130 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim