• İstanbul 17 °C
  • Ankara 26 °C

Abdülkadir Özkan: ABD, Yunanistan’ın Şartlarını Dayatıyor

Abdülkadir Özkan: ABD, Yunanistan’ın Şartlarını Dayatıyor
Türkiye olarak yıllardan beri ABD’den medyaya yansıyan haberlere göre 40 adet F-16 almak, elimizdekileri de yenilemek istiyoruz. Ancak ABD satmıyor.

 Satarsa da şarta bağlamak istiyor. Bir bakıma Türkiye’ye ambargo uygulanıyor. Bu uygulama da ABD’deki Yunan lobisinin etkisiyle gerçekleşiyor. Çünkü başka bir sebep görünmüyor. Ancak Türkiye’nin güçlenmesinden rahatsız olan sadece Yunanistan değil, İsrail de bunlardan biri. Bu arada ABD’deki Ermeni lobisi de devreye girince ülkemiz aleyhine her fırsatta bir koalisyon lobisi oluşturuyorlar. Hemen belirteyim ki; Yunanistan ve İsrail ile Ermeni lobisinin birlikte kampanya yapmalarını yadırgıyor değilim. Onlar karakterlerinin ve dünyaya bakışlarının gereğini yapıyorlar. Ancak ABD’nin de bu lobinin etkisi altında kalması, söz gelimi Yunan lobisinin birtakım isteklerini kendi tavırları olarak ülkemize yöneltmeleri, bunun da ötesinde bir uçak satışında Yunanistan’ın şartlarına aracılık yaparak bize yöneltmeleri, dünyanın içinde bulunduğu şartları gösteriyor.

Kongre’nin etkili isimlerinden Senato Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Robert Menendez’in yaptığı konuşmada, adeta Yunanistan’a sözcülük yapmış olması dikkat çekiciydi. Bu tür çıkış sahiplerini ABD yönetiminin belli bir noktaya çekmesi mümkün iken hiçbir net duruş sergilemeyerek adeta meydanı Türkiye karşıtı parlamenterlere bırakması, uygulamaya konulan bir planın parçaları olarak görülüyor. Bir bakıma ABD üst yönetimi Türk yöneticilerle konuşurken olumlu bir hava sergiliyor, uçakların satışı konusunda Kongre’yi ikna edebilecekleri havasını estiriyor, ancak kendi aralarında söz konusu olumsuz havayı sürdürüyorlar. Kısacası ABD, ülkemizi yıllardan beri oyalıyor. Meseleye bu açından baktığımızda ABD olumsuzluğun sebebini birtakım ülkelere yıkarak aslında kendi zihniyetini uygulamış oluyor. Bu noktada Senato Dış İlişkiler Komisyon Başkanı Menendez’in yaptığı açıklamadan, konu ile ilgili sözlerinden kısa bir alıntı yapmakta fayda var. Yunanistan ile yakın ilişkisi olduğu bilinen Menendez, şunları söylüyor:

Devamı: https://www.milligazete.com.tr/makale/12309876/abdulkadir-ozkan/abd-yunanistanin-sartlarini-dayatiyor

Bu haber toplam 203 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim