• İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

Abdülkadir Özkan: Amerikalı Suriye’de turist mi?

Abdülkadir Özkan: Amerikalı Suriye’de turist mi?
Dünkü gazetelerin hemen hemen tümünde, “Suriye petrolünü PKK pazarlıyor” başlığı altında verilmiş bir haber vardı.

 Sanki bilinmeyen bir husus gündeme gelmiş gibi de bir hava estiriliyordu. Hâlbuki bu konunun bilinmeyen yanı yoktu. Haberin içeriği de özetle şöyleydi:

“Suriye’deki petrol ve doğal gaz sahalarını işgal eden terör örgütü PKK/YPG, kurduğu şirketler üzerinden Suriyelilere ait petrolü pazarlayarak terör örgütüne gelir sağlıyor.”

Meseleye bu veriliş şekline göre bakıldığında Suriye sanki başta ABD ve Rusya olmak üzere çeşitli devletlerin işgali altında değilmiş de, PKK Suriye’yi işgal etmiş algısı oluşturulmaya çalışılıyor. Böylece bir yandan kendi çirkinliklerini gizleyebildikleri kadar gizliyor, yıllardan beri Suriye’yi sanki ABD ve yandaşları işgal ederek terör örgütlerine alan açmamışlar gibi utanmasalar bir de barış taraftarı pozlarında ortada dolaşabiliyorlar. Hâlbuki Suriye’de yaşananlar gayet açık bir şekilde ortadadır. Bu gerçek ise Suriye’nin büyük bölümü sömürgeciler tarafından işgal edilmiş, bu ülkenin yeraltı ve yerüstü zenginliklerini yağmalanmaktadır. Bu durum sadece Suriye’ye has bir durumda değildir. Sömürgeciler hangi ülkeye girmişlerse aynı durumu o ülkelere yaşatmışlardır.

Özellikle terör örgütlerinin işgalciler tarafında kullanılıyor olması dikkat çekicidir. Bu kullanış için bazen bağımsızlık gibi, özgürlüğe kavuşturmak gibi lafların arkasına saklanılsa da işgalciler bildiklerinden şaşmıyorlar. Bu noktada İslam dünyasında Rusya’nın da ABD’nin yanı başında yer aldığını unutmamak gerekiyor. Bu durum Suriye’de böyle olduğu gibi İran, Yemen ve Afganistan’da da aynen sergilendi. Söz gelimi Afganistan’ı önce Rusya işgal etti, yıllar sonra işgal nöbetini ABD’ye devretti. ABD’de Suriye’deki teröristlerin bir kısmını Afganistan’a götürdü, oraya yerleştirdi. Yemen’de ise yıllardan beri durum değişmedi. Çatışmalar devam ediyor.

İran ise uzun yıllardan beri ABD ve Rusya’nın tasallutundan kurtulamadı. Sürekli olarak İslam ülkelerinin iç çatışmalara mahkûm edilmesini öncelikli iş olarak görüyorlar, böyle olunca da işgal tehdidi altında olan Müslüman ülke şartlara göre ya ABD’nin ya da Rusya’nın kanatları altına girmek durumunda kalıyor.

Kısacası, sömürgecilerin dünyayı sömürü alanları şeklinde paylaşımları soğuk savaş yıllarından beri devam ediyor. Mesela işgal altındaki Suriye ile komşu olmamıza rağmen bir araya gelmemiz mümkün olmuyor. Çünkü öyle bir tezgâh kurmuşlar ki, bir yandan Suriye’nin toprak bütünlüğünden yana olduğumuzu açıklarken öbür yandan işgalcilerin yanında yer alarak Suriye’nin bölünmüşlüğünün kalıcı hale gelmesine katkı veriyoruz. Sonuç olarak Suriye başta ABD olmak üzere işgalciler tarafından parçalara ayrılarak yer atı zenginliklerine el konulmuş olan ABD’nin bu konumu görmezden gelinerek Suriye petrolünü PKK’nın pazarladığı haberlerini heyecanla takip ediyoruz. Hâlbuki Suriye’de terör örgütlerini meydana süren, onları kara gücü olarak kullanan öncelikli olarak ABD. Bu gerçek algı operasyonları ile ters yüz ediliyor.

Devamı: https://www.milligazete.com.tr/makale/13914913/abdulkadir-ozkan/amerikali-suriyede-turist-mi

Bu haber toplam 179 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim