• İstanbul 18 °C
  • Ankara 24 °C

Abdülkadir Özkan: Bu Sistem Diplomalı İşsizler Üretiyor

Abdülkadir Özkan: Bu Sistem Diplomalı İşsizler Üretiyor
Gerçi bu arda iki yıllık meslek yüksekokulları devreye girmeye başladı ama üniversite sınavlarına giren lise mezunlarının sayısı her sene milyonlarla ifade edilir hale geldi.

 Böyle olunca bu gençlerin çoğunluğu bırakın üniversiteyi, bir meslek yüksekokuluna girmeleri de zorlaştı. Söz gelimi bu sene üniversite ve yüksekokullara alınacak öğrenci sayısı bir milyon civarında, sınava girenler ise 3 milyon, Böyle olunca ister itemez 3 adaydan 2’si açıkta kalacak. Sorunu böyle ortaya koyduktan sonra bu işe bir çözüm bulunmasının bırakın imkansız olmasını çok zorda olmayacağını düşünüyorum. Bunun yolu yüksek meslek okullarının sayısının ve kontenjanın artırılmasından geçiyor. Bunun için çok büyük yatırımlar yapılmasına da gerek olmadığını düşünüyorum. Ülkemizde gelişen sanayide ciddi bir ara eleman ihtiyacı var. Bunun içinde kontenjan yetersiz olunca işler çıkmaza giriyor.

Devamı: https://www.milligazete.com.tr/makale/11383423/abdulkadir-ozkan/bu-sistem-diplomali-issizler-uretiyor

Bu haber toplam 212 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim