• İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

Abdülkadir Özkan: Davasının delisi, Mustafa Yazgan Ağabey

Abdülkadir Özkan: Davasının delisi, Mustafa Yazgan Ağabey
Mustafa Yazgan Ağabey’in vefat haberi beni derinden sarstı, inanın bir süre kendime gelemedim. Halbuki, Ankara’yı terk etiği sanıyorum 1982 yılından sonra kendisini fazlaca göremedim.
Sadece telefon görüşmelerimiz olmuş, her arayışımda sanki birbirimizden hiç ayrılmamış yüz yüze görüşüyormuşuz gibi samimi ve dostça davranırdı.
 
Mustafa Yazgan demek, hesapsız kitapsız dost, davasının delisi, dost bildiği insanlar için sığınılacak bir limandı. Derdim Mustafa Yazgan Ağabey’i övmek değil. Çünkü onu anlatmaya kelimeler yetersiz kalır. Onun için dava arkadaşlığı önemliydi. Makam, mevki onu ilgilendirmezdi. Çünkü bu dünyanın maddi ölçüleri içinde, bunun da ötesinde makam mevki gibi ulaşılması gereken hedefleri yoktu. Onun için önemli olan davasıydı. Sevdiği kişi İstanbul’da dergi yayınımı başlatacak ve Mustafa Ağabey’e de orada bir görev mi düşmüş,  hemen otobüse atlar İstanbul’a gider, üzerine düşen görevi de Allah rızası dışında hiçbir beklenti olmadan en iyi şekilde yerine getirirdi.
Bu haber toplam 161 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim