• İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

Abdülkadir Özkan: Dünyayı esir aldı, Çin’i terk ediyor

Abdülkadir Özkan: Dünyayı esir aldı, Çin’i terk ediyor
Koronavirüs giderek dünyayı esir alırken çıkış noktası Çin’de salgının sona ermekte olduğu açıklanmış. Açıklamayı yapanda Çin yönetimi.

Bu açıklamanın elbette gerçeği yansıtmasını arzu ederiz. Ancak, günlerdir evlerine kapanmak zorunda kalmış genç yaşlı milyonlarca insan psikolojik olarak ciddi bir sıkıntı yaşamaktadır. Çevremizdeki pek çok insan yaşadığı ruh halini ya doğrudan dile getiriyor ya da farkında olmadan bozulan ruh sağlığını anlamsız konuşmalar ve isteklerle dışa vuruyor. Bu bakımdan sokağa çıkma yasağının uzun süre devam etmesi neticesinde söz konusu virüs ortadan çekilip gitse bile etkilerini, ortaya çıkan travmaları atlatmak için zamana ihtiyacımız olacak.

Bu geçiş dönmeni en az tahribat ile atlatmanın, çevremizi üzmemek, üzülmemenin yolu sabırlı olmaktan geçiyor. Kısacası, bu dönemin en büyük desteği sabır olacak. Söylemek kolay ama sabretmek o kadar kolay mı sorusu akla gelebilir. Elbette kolay değil. Ancak, yaşadığımız bu dönemin sebep oldukları düşünüldüğünde yaşanan sıkıntıların hem süresini kısaltmak hem de hafifletmek için sabır gerekiyor. Sabır hem kendi ruh sağlığımızı korumak için hem de çevremizdekileri üzmemek ve daha fazla üzülmemek için gerekiyor. Çünkü farkına varmadan pek çok kişi yaşadığı ruhi sıkıntıyı söyledikleri ve bir takım hareketleri ile ortaya koyuyorlar. Çünkü öylesine izahlar getiriyorlar ve iddialar ileri sürüyorlar ki insan hayrete düşüyor. Evinde günlerini geçiren bir kişi virüsün havadan dronla atılmış olabileceğini, salgının sebebinin bu olabileceğini ileri sürebiliyor. İşin garip tarafı bu söylediklerine inandığı anlaşılıyor. Bu bakımdan hep bir arada bulunmak zorunda olduğumuz yakınlarımızı üzmemek hem de kendimizi toplumun dışına atmamak için tahammüllü olmak gerekiyor.

Devamı: https://www.milligazete.com.tr/makale/4122346/abdulkadir-ozkan/dunyayi-esir-aldi-cini-terk-ediyor

Bu haber toplam 235 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim