• İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

Abdülkadir Özkan: kontrolden çıktı mı?

Abdülkadir Özkan: kontrolden çıktı mı?
Test sayısı arttıkça vaka sayısı da artıyor. Bunun ötesinde günlük olarak salgından hayatını kaybedenlerin sayısı artıyor.

Test sayısının artması ile tespit edilen vaka sayısının artması işin olağan boyutu olabilir. Çünkü ülke çapında yaygınlaşmış olan salgın sebebiyle test sayası arttıkça vaka saylarındaki artışın yükselmesi doğal bir sonuç olmakla birlikte, işin doğal olmayan boyutu ortaya çıkan görüntü ve salgının kontrolden çıktığı izlenimidir. Böyle olunca bu işte bir eksikliğin, mücadelede bir yetersizliğin ortaya çıktığını göstermez mi? Bu arada zaman zaman alınan kapanma kararları ile vaka sayılarında gerilemenin ortaya çıkması, açılma ile birlikte en fazla bir ya da iki haftada vaka sayılarında çok ciddi artışların çıkmaya başlaması da gösteriyor ki, salgınla mücadelede iki önemli unsurdan birisi en kısa zamanda yeteri kadar aşılamanın yapılarak toplumsal bağışıklığın gecikmeden sağlanması, ikincisi ise kalabalıkların bir araya gelmesinin önlenmesi. Bu konuda topluma ve yöneticilere önemli görev düşüyor. Ancak, aşılama hususunda ağırlıklı görev ve sorumluluk yönetime düşüyor. Bunun için de şimdiye kadar aşı temini konusunda gerekli adımların atılmış, bağlantıların yapılmış olması gerekiyordu. Ancak, yapılan açıklamalarda aşı tedariki konusunda gerekli bağlantıların yapıldığı aşılama konusunda da sahip olduğumuz imkânlar içinde bu işin hızlı bir şekilde sürdürüldüğü belirtildi. Ancak, aradan geçen zaman içinde aşılmada yeterli hıza ulaşılamadığı, bunun sebebinin de sağlık çalışanlarımız ve organizasyon değil, yeteri kadar aşının tedarik edilmeği olduğu ortaya çıktı.

Devamı: https://www.milligazete.com.tr/makale/6924033/abdulkadir-ozkan/salgin-kontrolden-cikti-mi

Bu haber toplam 166 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim