• İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Abdülkadir Özkan: Nasıl Bir Yeni Dünya Düzeni?

Abdülkadir Özkan: Nasıl Bir Yeni Dünya Düzeni?
Korona ile mücadelede can kaybı giderek artarken genellikle koronadan sonra dünyanın hali tartışılmaya başlandı. Özellikle de sürekli olarak koronadan sonra yeni bir dünya düzeni oluşacağı ısrarla vurgulanıyor.

Bir başka ifadeyle ısrarla vurgulanan husus artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı belirtiliyor. Bir bakıma pek çok bilim adamı salgının ardından ortaya çıkacak durumu kısaca, koronadan önce, koronadan sonra olarak nitelendirileceğini ileri sürüyorlar. Gerçekten bu salgın dünya üzerinde böyle bir nitelendirmeyi gündeme getirecek bir tahribata yol açacak mı, ya da mevcut dünya düzenini kökünden sarsacak, insanlar yeni bir dünya düzeni arayışına girecekler mi bunu zaman gösterecek. Bu bilinmezliğe rağmen salgının sona ermesinin ardından uzun yıllar telafisi için çalışılacak bir tahribat ile karşı karşıya kalacağımızı söylemek yanlış olmaz. Fakat ortaya çıkacak böyle bir durumu, “Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” cümlesini bir bilimsel gerçek gibi sıkça tekrarlıyorlar. Halbuki bu cümlenin ardından söylenen sözlerinin, oluşacağı tahmin edilen yeni dünya düzeninin içinin doldurulması gerekiyor. Söz gelimi yeni dünya düzeninden maksat birtakım ülkelerde yeniden sosyalist sisteme mi dönüleceği kastediliyor? Ya da küresel sermayenin kontrolündeki mevcut kapitalist düzenin yerine nasıl bir sistemin alacağının ortaya konulması gerekmez mi?

Devamı: https://www.milligazete.com.tr/makale/4144155/abdulkadir-ozkan/nasil-bir-yeni-dunya-duzeni

Bu haber toplam 195 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim