• İstanbul 7 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 10 °C
  • Konya 7 °C
  • Sakarya 8 °C
  • Şanlıurfa 13 °C
  • Trabzon 13 °C
  • Gaziantep 9 °C
  • Bolu 4 °C
  • Bursa 9 °C

Abdülkadir Özkan: NATO Sorgulanmalı ve Alternatif Oluşturulmalı

Abdülkadir Özkan: NATO Sorgulanmalı ve Alternatif Oluşturulmalı
Rahmetli Erbakan Hoca’mın her söylediğini ve yaptığının anlamını anlamaya başladık ama geç kaldık.

 Çünkü Erbakan Hoca’m yeni bir dünya düzeninin kurulmasının zaruretine her fırsatta dikkat çekerken, sadece dikkat çekmekle de kalmıyor yeni bir dünya düzeninin kurulması için yapılması gerekenleri yapmaya çalışıyordu. Bunun için İslam Birliği’nin kurulmasına duyulan ihtiyacı sık sık dile getirirdi. Bulduğu ilk fırsatta da İslam Birliği’ne giden yolda ilk adımı D-8’leri oluşturarak attı. Çünkü ister başını ABD’nin çektiği tek kutuplu ister ABD ve Rusya tarafından çıkar alanlarına ayrıştırılmış iki kutuplu dünyadan ülkemize fayda gelmeyeceğini ısrarlı bir şekilde vurguluyor, olaylarla söylediklerinin gerçekliğini gözler önüne seriyordu. Hocamın söylediklerinin hayata geçirilmesine bugün de ihtiyaç var. Çünkü İkinci Dünya Savaşı’nın ardından dünyayı aralarında paylaşan ABD ve Rusya’dan Türkiye’ye, bunun da ötesinde İslam ülkelerine fayda gelmeyeceği gerçeğine dikkat çekiyordu.

Aslında Erbakan Hoca’m bilinmeyenleri dile getiriyor değildi. Soğuk Savaş yılları olarak nitelendirilen uzun yıllar boyunca dünyanın çeşitli köşelerinde çatışmalar yaşanmasına rağmen ABD ve Rusya’nın birbirinin ayağına hiç basmamış olmaları bile dünyayı sömürmek konusunda tam bir mutabakat halinde olduklarını göstermeye yetecektir. Bunun yanında dünyanın neresinde bir çatışma varsa orada ABD ve Rusya’nın bulunuyor olması yıllardır sürüp geliyor. Özelliklede görünüşte Rusya’nın NATO’ya karşı bir tavır içinde görüntüsü vermesine karşılık Afganistan’ın işgalinde dönüşümlü rol üstlenmeleri, Suriye’de 10 yılı aşkın süredir birlikte bulunuyor olmaları ülkeleri birlikte sömürüyü sürdürmeleri de dün olduğundan daha çok bugünlerde yeni bir dünya düzenine ihtiyaç olduğunu gösteriyor.

Devamı: https://www.milligazete.com.tr/makale/11182298/abdulkadir-ozkan/nato-sorgulanmali-ve-alternatif-olusturulmali

Bu haber toplam 251 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim