• İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Abdülkadir Özkan: Ülkeleri karıştırıyor, sonra da mültecilere siz bakın diyorlar

Abdülkadir Özkan: Ülkeleri karıştırıyor, sonra da mültecilere siz bakın diyorlar
Bölgemizi, geniş planda İslam dünyasını sürekli olarak emperyalist ülkeler maşaları eliyle karıştırıyorlar, ondan sonra da ülkelerinde yaşama imkanı kalmayan milyonlarca insan başka ülkelere göç etmek zorunda kalıyorlar.

Yani, Müslümanların dünyanın çeşitli köşelerinde mülteci durumuna sürüklenmiş olmasının sebebi onlar değil, ülkelerini yaşanamaz hale getiren sömürgeciler. Bu tespiti yaptıktan sonra ülkemiz ve çevremizde yaşanan olaylara ve insanların hayatlarını devam ettirmek için ikinci bir ülke arayışına yönelmelerine bakmakta yarar var. Yaklaşık son 45 yıl içinde bir savaş alanı haline gelen Müslüman ülkelerden birkaç misal verdiğimizde anlamış oluruz. Hatırlanacağı gibi 1970’li yılların sonuna doğru önce İran’da bir hareketlenme başladı. Ardından bu ülkede bir devrim yaşandı ve yönetim tarzı değişti. Ancak, İran’da yönetim değişikliğinden yana olup, bunun için zemin hazırlayan emperyalist ülkeler bir hesap hatası yapmış olacaklar ki İran’daki yönetim değişikliği istedikleri sonucu vermedi. İran’da bunlar yaşanırken Irak ile İran’ı karşı kayra getirdiler. Yıllar süren bir savaş yaşandı. Bu savaş her iki ülkeyi de zayıflattı.

Bu haber toplam 176 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim