• İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C

Abdülkadir Özkan: Yanlış yerde saf tutuyoruz

Abdülkadir Özkan: Yanlış yerde saf tutuyoruz
Türkiye olarak yerimizi genel bir tanımlama ile Batı olarak belirlemişiz. Halbuki olaya Doğu-Batı şeklinde baktığımızda yerimiz Batı değil Doğu’ya daha yakın.

Bunun dışında olaya hak-batıl ayrımı olarak bakacak olursa yine yerimiz bize uzun yıllardan beri ulaşılması gereken hedef olarak takdim edilen Batı safında bulunmak değil. Belki olaya hak-batıl olarak baktığımızda İslam dünyasının yanında olmamız gerekiyor. Bir diğer ifade ile bize sunulan tariflere göre değil, kendi değerlerimizi ölçü olarak alacağımız bir tasnifte yerimizin Haçlı ittifakına karşı İslam Birliği’nin yanı olması gerekiyor. Çünkü bizi kendilerinden kabul etmeyip, aralarına almayanlar İslam ülkelerinin yanında saf tutmamızdan da rahatsız oluyorlar. Biliyorlar ki böyle bir gelişme söz konusu olduğunda dünyanın yapılanmasını tek başlarına Haçlılar belirleyemeyecek, ister istemez İslam dünyasını da dikkate almak zorunda kalacaklar. Bu ise onların güç kaybetmesi, otoritelerinin sarsılması anlamına gelecektir. Bunun içinde bir İslam ülkesinin güçlenmesi, bunun da ötesinde Müslümanların birleşerek bir araya gelmesi yönünde bir gelişmenin önünü kesmek için Haçlılar İslam ülkelerindeki maşaları, bir diğeri ifadeyle kapı kulları aracılığı ile söz konusu ülkelerde hemen bir iç çatışmanın fitilini ateşliyor, bir takım besleme terör örgütlerini devreye sokarak Müslüman ülkeleri kendi iç sorunları ile boğuşmak zorunda bırakıyorlar.

Devamı: https://www.milligazete.com.tr/makale/8064414/abdulkadir-ozkan/yanlis-yerde-saf-tutuyoruz

Bu haber toplam 104 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim