• İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Abdulkadir Selvi: Erdoğan’ın, ‘Zihinlerde hiçbir soru işareti kalmasın’ talimatı KPSS’de iptali getirdi

Abdulkadir Selvi: Erdoğan’ın, ‘Zihinlerde hiçbir soru işareti kalmasın’ talimatı KPSS’de iptali getirdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, KPSS konusuna ilk başta el koydu. Uluslararası büyük bir krizi takip eder gibi KPSS konusunu takip ediyor.

Yürütülen soruşturmalar hakkında Erdoğan’ın sık sık bilgilendirildiği haberini alıyorum. Erdoğan, “Tek bir evladımızın dahi mağdur olmasına asla müsaade etmeyiz” demişti. Hemen Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu’nu görevlendirmişti. İddialar ortaya atıldıktan sonra 24 saat dolmadan ÖSYM Başkanı Halis Aygün’ü görevden almıştı. ÖSYM’nin vereceği hizmetlerde bir boşluk yaşanmaması için süratle hareket edildi. Prof.Dr. Bayram Ali Ersoy jet hızıyla ÖSYM Başkanlığı’na atandı.

SIK SIK BİLGİ ALIYOR

Erdoğan bugün Putin’le kritik bir görüşme yapmak üzere Soçi’ye gidiyor. Dün önemli bir Yüksek Askeri Şûra toplantısı vardı. Ama buna rağmen KPSS soruşturmasıyla ilgili olarak sık sık bilgi aldığı söyleniyor. Erdoğan’ın, “Zihinlerde hiçbir soru kalmasın” talimatı üzerine soruşturma daha da derinleştirilerek ilerliyor. Bir yanda Yediiklim Yayınevi’ne ait soruların KPSS testlerine nasıl girdiğinin ortaya çıkarılması gerekiyor. Yediiklim Yayınevi’nin soruları, KPSS sorularının hazırlandığı havuza mı girmiş yoksa soruların seçimi ya da basımı sırasında bir sızıntı mı yaşanmış? Bunların ortaya çıkarılması için çalışılıyor. Dört koldan bu ilişki ağının ortaya çıkarılmasına çalışılıyor. Tabii bir de Yediiklim Yayınevi için daha önce açılan ancak sonra takipsizlikle sonuçlanan FETÖ soruşturması var. O da bir soru işareti oluşturuyor. Bu soruşturma sonucunda FETÖ dosyası tekrar gündeme gelir mi? Soruşturmanın sonucunu bekleyip göreceğiz.

Devamı: https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/abdulkadir-selvi/erdoganin-zihinlerde-hicbir-soru-isareti-kalmasin-talimati-kpssde-iptali-getirdi-42112938

Bu haber toplam 221 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim