• İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Abdullah Muradoğlu: Amerika’da demokrasi eksikliği..

Abdullah Muradoğlu: Amerika’da demokrasi eksikliği..
ABD’de seçim mekanizmalarının demokratikleştirilmesine ilişkin yasa değişikliği paketi Temsilciler Meclisi’nde kabul edildi.

Değişikliğin yasalaşabilmesi için Senato’dan da geçmesi gerekiyor. Tasarının Senato’dan geçebilmesi için Demokratlar’ın 10 Cumhuriyetçi’ye ihtiyaçları var. Demokratlar’ın Senato’daki oylama kurallarını basit çoğunluk sistemiyle değiştirebilmeleri içinse Demokrat Senatörler Joe Manchin ve Kyrsten Sinema’yı ikna etmeleri şart. ABD Başkanı Biden Atlanta’da yaptığı konuşmada yasa paketinin geçmesi gerektiği yönünde çok sert ifadeler kullanmıştı. Buna rağmen iki senatör tutum değiştirmedi.

Demokrat Parti’nin sadık destekçileri olan “Siyahî Amerikalılar” ise Biden’ın bu konuda geç kaldığı görüşündeler. Biden’ın geçen hafta Georgia Eyaleti’nin başkenti Atlanta’ya yaptığı geziye oy hakları mücadelesinin önde gelen isimlerinden Stacey Abrams’ın katılmamış olması son derece dikkat çekiciydi. 2022’deki ara seçimlerde Georgia Valiliği için yarışmaya hazırlanan Abrams’ın Biden’ın gezisine iştirak etmemesi bir tür protesto olarak yorumlanıyor.

https://www.yenisafak.com/yazarlar/abdullah-muradoglu/amerikada-demokrasi-eksikligi-2060734

Bu haber toplam 143 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim