• İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C

Abdullah Muradoğlu: Kehanet mi, propaganda mı?

Abdullah Muradoğlu: Kehanet mi, propaganda mı?

Yeni tür koronavirüsün laboratuvarda üretilmiş olduğuna dair tartışmalar önceki salgınlarda da yaşanmıştı. Aslında insanoğlu, maruz kaldığı kötülüklerin de müsebbibidir. Ahlakî bir iç denetimden yoksun olan insanın neler yapabileceğini zaten tarihten biliyoruz. Hiroşima’yı hatırlayın! “Soğuk Savaş” zamanlarında dünya insanlığı nükleer bir savaş ihtimalinin tüyler ürpertici dehşetiyle yaşadı. Kimyasal ve biyolojik silahların üretilmesi bilimin istismar edilmesinin en çarpıcı örnekleri arasında.

Biyolojik silah olarak virüslerin insan eliyle üretilmesi tabii ki mümkün. Edebiyatta ve sinemada ziyadesiyle işlenen bir konudan söz ediyoruz. ABD menşeli bir romanda, laboratuvarda üretilen bir virüsün sadece “Siyahlar”a etki edecek biçimde geliştirildiğini okumuştum. İsmini hatırlayamadığım romanda “Beyaz-Irkçı” bir örgüt, “Siyah Amerikalılar”ın artan nüfusunun yol açabileceği politik-kültürel değişimi engellemek amacıyla gizli bir laboratuvarda ürettiği virüsü dolaşıma sokuyordu.

Devamı: https://www.yenisafak.com/yazarlar/abdullahmuradoglu/kehanet-mi-propaganda-mi-2054773

Bu haber toplam 205 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim