• İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

Abdullah Muradoğlu: Küresel masada yer kapma kavgası

Abdullah Muradoğlu: Küresel masada yer kapma kavgası
ABD Başkanı Joe Biden’ın 16 Haziran’da Cenevre’de Rusya lideri Vladimir Putin ile yaptığı görüşmenin sert çizgilerde geçmesi bekleniyordu.

Amerika’daki Rus karşıtı şahinler Putin’e “katil” diyen Biden’ın Cenevre görüşmesinden mutlu olmadılar. Şahinler Biden’dan Putin’e ABD’nin sert yüzünü göstermesini bekliyorlardı. Öte yandan Ukrayna ve Polonya gibi “Rus korkusu” en üst düzeyde olan ülkeler de “Cenevre Zirvesi”nden hayal kırıklığı yaşadılar.

Polonya ve Ukrayna, Biden’ın zirve öncesinde “Kuzey Akım-2” doğalgaz boru hattına iştirak eden şirketlere Trump yönetimi tarafından getirilen yaptırımlardan feragat etmesinden son derece rahatsızlık duyuyorlar. Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Biden’ın feragat kararını basından öğrenmişti. Meğer “NATO” ve “Avrupa Birliği” üyesi Polonya da feragat kararından basın yoluyla haberdar olmuş. Oysa ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken Ocak ayında Polonya Dışişleri Bakanı Zbigniew Rau’ya Polonya ile istişare etmeden Kuzey Akım-2 hattı konusunda herhangi bir karar vermeyeceklerini taahhüt etmişti. Keza Blinken’in ABD Senatosu’ndaki bir oturumda Kuzey Akım-2 projesini durdurmaya kararlı olduklarını, Biden’ın bunu yapmak için ikna edici her aracı kullanacağı konusunda güvence verdiği de biliniyordu.

Devamı: https://www.yenisafak.com/yazarlar/abdullah-muradoglu/kuresel-masada-yer-kapma-kavgasi-2058841

Bu haber toplam 185 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim