• İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Abdullah Muradoğlu: Trump neden kaybetti?

Abdullah Muradoğlu: Trump neden kaybetti?
Amerika’da seçilen Başkanların ikinci bir dönemi hak ettikleri yönünde bir anlayış söz konusu. Başkanların ikinci dönem seçimlerini kaybetmeleriyse nadir rastlanan bir gelişme.

Ancak ikinci dönemi garanti etmenin de koşulları var. İlk olarak seçmenlerin görev başındaki Başkanın ikinci döneminde daha iyi bir performans göstereceğine ikna olmaları gerekiyor. Trump 2016’da aldığı oyları 2020’de artırmasına rağmen seçmenleri ikna edememiş olmalı.

Trump, popülist bir söylemle iki partili sistemden rahatsız olan geniş kitlelere hitap ederek Başkan seçildi. Trump’a göre çok taraflı askerî ve ticarî anlaşmalar sıradan Amerikalılara büyük zararlar verdi. Küresel ekonomik sistemin bir sonucu olarak Amerikan işleriyse dışarıya kaçtı. İçerdeyse göçmenler Beyaz Amerikalıların işlerini ele geçirmekle itham edildiler. Keza “dünya polisi” gibi hareket eden “Pentagon”un ülke dışındaki “sonsuz savaşlar”ı Amerikalı vergi mükelleflerini yoksullaştırdı. Trumpçılar “Washington Bataklığı” deyimini bütün bu faktörleri içeren bir deyim olarak kampanya gündemlerine taşıdılar. Seçmenler de Trump’ın “Washington Bataklığı”nı kurutma vaadine inandılar. Sonuç itibariyle Trump “Washington Bataklığı”nı kurutmak bir tarafa, bataklığın devam etmesi yönünde icraatlarda bulundu.

Devamı: https://www.yenisafak.com/yazarlar/abdullahmuradoglu/trump-neden-kaybetti-2057462

Bu haber toplam 179 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim