• İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Adnan Öksüz: Kudüs’ten yükselen acı çığlık!

Adnan Öksüz: Kudüs’ten yükselen acı çığlık!
İşgal altındaki Kudüs’ten feryatlar yükseliyor…

Kudüslü Müslümanların %80’inin sağlık hizmeti aldığı ve Müslümanlara ait olan Makasıd Hastanesi, ciddi ekonomik darboğazın içerisinde.

“Burada büyük bir sağlık hizmeti var. Eğer bu sağlık hizmeti aksarsa; çocuklarımızın, yaralılarımızın ve diğer hastaların kalıcı sağlık sorunları ortaya çıkacaktır” diyen Makasıd Hastanesi yetkilileri, şu ana kadar 121 milyon şekel (240 milyon Türk Lirası) borçlandıklarını belirtiyorlar.

Sağlık sorunu nedeni ile kendilerine başvuran  Kudüslülerin yanı sıra Batı Şeria ve Gazze’den gelen ve ödeme gücü olmayan hastalara da sağlık hizmeti vermeye gayret gösteren Makasıd Hastanesi, gelir kaynakları kısıtlandığı için sürekli borçlanıyor.

Hastane, ilaç tedariki, tıbbi malzeme alımı ve yaklaşık 1000 personelin maaşını borçlanarak ödeyip, yüzde 85’i yoksulluk sınırının altında yaşayan Kudüslülere sağlık hizmeti vermeye devam etmeye çalışıyor.

Bu haber toplam 197 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim