• İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

Adnan Öksüz: Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) 45 yaşında!

Adnan Öksüz: Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) 45 yaşında!
Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) 45. yaşını idrak ediyor.Farklı kesimlerden 14 yazarın bir araya gelmesiyle 7 Ağustos 1978’de kuruldu, Türkiye Yazarlar Birliği.

 Bu 14 yazarın arasında, yazılarını ilgiyle takip ettiğiniz, iğneli ve esprili yazıları ile okurların gönlünde taht kuran Millî Gazete yazarı Zeki (Ceyhan) abimiz de var.

TYB denilince benim ilk aklıma gelen isim şüphesiz D. Mehmet Doğan. Mütevazılığı ve derviş duruşuyla 45 yıldır TYB'nin tüm hizmetleri ve icraatlarında büyük/başat emekleri olan bir isim. A.Ü. Basın Yayın Yüksekokulu'na adım attığım 1986 yılında ilk tanışmıştık, D. Mehmet Doğan'la. Sonraları öğrendim; meğerse Mehmet abi de bizim okul mezunuymuş. Erzincan İmam Hatip Lisesi'nden edebiyat öğretmenim olan, hayatımın her döneminde yanımda yer alan, sahip çıkan, himaye eden merhum Rıfkı Kaymaz tanıştırmıştı. Kızılay'ın göbeğine yakın, Yüksel Caddesi'ne açılan bir sokakta bir apartmanın küçük bir dairesindeydi TYB, o dönem. Mehmet abinin 'Batılılaşma İhaneti'ni İmam Hatip Lisesi'nde okuduğum için bu ilk karşılaşma bambaşka bir heyecan uyandırmıştı bende.

O yıldan sonra da belli dönemlerde, farklı program ve gezilerde, aynı ortamlarda birlikte olduk. Son olarak Mirasımız Derneği'nin düzenlediği Kudüs ziyaretinde birlikteydik...

Geçenlerde, büyük ilgi uyandıran ve beğenilen Millî Gazete 50. Yıl Almanak'ının sayfalarında dolaşırken, geçmişte hem merhum Rıfkı Kaymaz'ın hem de D. Mehmet Doğan'ın Millî Gazete ile yollarının kesiştiğini müşahede ettim. Her iki isim de fotoğraflarıyla Millî Gazete 50. Yıl Almanak'ının sayfalarında yerlerini almışlar. Merhum Rıfkı Kaymaz'ın da TYB'de aktif görevler üstlendiğini hatırlıyorum.

Bu vesileyle, büyük emeklerle ortaya çıkan Millî Gazete 50. Yıl Almanak'ını mutlaka temin etmenizi, almanızı, kütüphanenizin en nadide köşesine yerleştirmenizi arzu ederim. Almanakta kimleri göreceksiniz kimleri...

D. MEHMET DOĞAN, TYB'NİN KURULUŞ ÖYKÜSÜNÜ ANLATTI!

D. Mehmet Doğan, Türkiye Yazarlar Birliği'nin kuruluş öyküsünü şu cümlelerle ifade etti:

Devamı:https://www.milligazete.com.tr/makale/11604066/adnan-oksuz/turkiye-yazarlar-birligi-tyb-45-yasinda

 

 

Bu haber toplam 422 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim