• İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Ahmet Ay: ABD'nin Gara'da stratejik ortağı PKK mıydı

Ahmet Ay: ABD'nin Gara'da stratejik ortağı PKK mıydı

H. Kissinger’ın ‘Diplomasi’nden biliyoruz; Amerika, haksız olduğu konuların tartışıldığı toplantılarda, kendisinin önceden belirlediği bir başka konuyu tartışmaya açarak haksız olduğu sorunu ötelemede son derece başarılıdır. Tartışmaların zeminini kendisi belirlemeyi esas alır ABD ve sizin için asıl mesele, tartışılması gereken asıl sorun daha tali duruma düşür(ül)müş olur.

ABD’nin 1990’lı yıllarda PKK’ya verdiği desteği biliyoruz. Kandil’e helikopterlerle mühimmat bırakırken çikolata götürmeyi de ihmal etmiyordu lakin bütün bunlar gizli! yapılıyordu. Ancak Amerika, Obama’nın ikinci dönemi ile birlikte PKK ve onun Suriye’deki kolu olan YPG’ye uçaklarla hem de aleni bir şekilde binlerce tır silah ve mühimmat yardımında bulundu, bulunuyor.

Türkiye ne zaman ki bu sorunu konuşmak istediyse Amerika konuyu saptırıp mesela İsrail ile Türkiye ilişkilerini masada ağırlıklı olarak tartışmak istedi. Türkiye-Kıbrıs meselesini tartışmanın ana konusu haline getirmek istedi ve Rumlardan yana tavır takındı. Son 3 yılda ise Türkiye ve ABD resmi makamları arasında yapılan görüşmelerde Türk-Amerikan ilişkilerini, Amerika’nın PKK’ya verdiği desteği dile getirmek istesek de Amerikan heyeti her zaman başvurduğu saptırma ile konuyu S-400’lere getirdi.

Amerika hiçbir zaman dost olmadı, dost göründü. Dahası, onların bize dost olmadığını bildiğimizi anladıkları halde Amerika’yı dost biliyormuşuz gibi davranmamızı istediler.

İkiyüzlü siyaset!

ABD’nin Türkiye’ye karşı yürüttüğü dış politikası ikiyüzlüdür. Aslında hep ikiyüzlüdür ABD dış politikası. Bununla yetinmiyor, diğer devletlerin de kendilerine ikiyüzlü davranmasını istiyor. Yani devletleri kendisine benzetmek istiyor ve dolayısıyla benzeyen benzenene karşı daima güçsüz kalıyor. 

Devamı: https://www.milatgazetesi.com/yazarlar/abdnin-garada-stratejik-ortagi-pkk-miydi-179/

Bu haber toplam 138 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim