• İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C

Ahmet Dur: ​Yunus Emre ve Üsküdar Sempozyumu

Ahmet Dur: ​Yunus Emre ve Üsküdar Sempozyumu
Ekim ayı, kültür sanat faaliyetleri açısından İstanbul’da bereketli geçiyor. Belediyeler tarafından birbirinden güzel etkinlikler peş peşe düzenlenmeye başlandı.
Bu yıl, üç değerli ecdadımıza ithaf edilmişti biliyorsunuz. Yunus Emre, Hacı Bektaşi Veli ve Ahi Evren.
 
Pandemi koşullarından dolayı üç manevi büyüğümüz, gereğince konuşulamadan yıl bitecek derken, Ekim ayının ilk haftasında Eyüpsultan Belediyesi, içeriği dolu dolu ‘Gelin tanış olalım’ sloganıyla ‘Yunus Emre Sempozyumu’ yapacağını duyurunca içimiz rahatladı.
 
Sözleri, ilâhileri, şiirleri birçoğumuzun dilinden düşmeyen Yunus Emre, vefatının 700’üncü yılında bile hâlâ güncelliğini koruyor.  
 
Eyüpsultan Belediyesi, UNESCO işbirliğiyle düzenlenen sempozyumda, alanında uzman konuşmacılar büyük âşığı anlattılar.
 
“Gelin Tanış Olalım” sloganıyla başlayan sempozyum iki gün sürdü. Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, açılışta yaptığı konuşmada önemli bir söz söyledi, “Eser bırakırsak bizi de anarlar.”
 
Köken şöyle devam etti, “Yunus Emre sözünün merkezine insanı, insan sevgisini koymuştur. Anadolu’da doğmuş, Anadolu’da eser üretmiş ve Anadolu’da ölmüş nadir büyüklerden birisidir. Değerli şahsiyetlerin eserleri kaybolmaz. Nesilden nesile aktarılacak olan şeyler güzelliklerdir. Güzelliklerin yayılması sünnettir. Yunus Emre’nin bu güne gelmesinin sebebi de o dur”
 
Sempozyum kapsamında Prof. Dr. Abdurrahman Güzel’in kaleme aldığı ‘Bizim Yunus’ isimli kitabı yayınlandı. Ayrıca 11 şiir, 11 ilahi ve 11 türküden oluşan bir de albüm çıkarıldı. Sempozyumun son gününde Eyüp Musiki Vakfı’nda düzenlenen konserde, İstanbul Devlet Türk Halk Müziği Korosu tarafından Yunus Emre’nin eserleri seslendirildi.
Bu haber toplam 124 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim