• İstanbul 24 °C
  • Ankara 25 °C

Ahmet Gündoğan: Metal Yaka: Endüstri 4.0 Devriminin Neresindeyiz?

Ahmet Gündoğan: Metal Yaka: Endüstri 4.0 Devriminin Neresindeyiz?
Kapımıza dayanmış bir meseleden bahsetmemiz lazım. Hem avantaj hem dezavantaj olabilecek bir meseleyi konuşmamız gerekiyor.

Bildiğiniz üzere pandemi hayatımızı çok fazla etkiledi. Bu etki özellikle ekonomide daha sert hissedildi. Yine bildiğiniz üzere dünya endüstri 4.0 devrimini yaşıyor. Endüstri 4.0 nedir diye soracak olursanız cevabı çok basit: Yapay Zekâ, Robotik Teknolojiler ve Otomasyon.

Robotlar, her geçen gün hayatın içinde daha fazla yer almaya başladı. Sadece uzaktan kumanda ile yönetilebilir olmaktan çıkan yapay zekâ ile donatılmış robotlar da belirli görevleri yapabilir hale geldi. Söz konusu özellikli robotlar, savunma sanayisinden tıbba kadar pek çok alana yayılmış durumda. Hadi bu sektörler teknoloji gerektiren sektörler diyelim ama perakende sektörü de bu gelişimden nasibini alıyor. Bir diğer alan ise mali müşavirlik hizmetleri ve vergi uygulamaları da bu yapay zekadan payını almış durumda.

Yapılan çalışmalar gösteriyor ki önümüzdeki 10 yıl içinde bu teknolojilerin devreye girmesiyle tüm sektörlerdeki istihdam azalması %50’leri bulacak. Şu anda bile önde gelen perakende ve satış şirketleri olan Wallmart ve Amazon gibi firmalarda temizlik işlerinden depolamaya kadar pek çok işi yapay zekâ ve robotlar tarafından gerçekleştiriyor.

Devamı: https://fikircografyasi.com/node/1108

Bu haber toplam 157 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim