• İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Ahmet Tâlib Çelen: Arvasî Hoca’nın kitaplara girmemiş bir yazısı

Ahmet Tâlib Çelen: Arvasî Hoca’nın kitaplara girmemiş bir yazısı

12 Eylül darbesi sonrası üniversite 3. sınıftayım. İhtilâl öncesindeki sokak kavgaları bitmiş olsa da fikir hareketleri alttan alta devâm ediyor. Elbette bu büyük sarsılıştan herkes payını alıyor ve bir arayış içine giriyor. Kafalar çok karışık. Çevremdeki arkadaşların birçoğu pek iyi bilmedikleri denizlerde kulaç atıyorlar ve istikâmetleri şaşıyor. Ben eskiden beri Arvasî Hoca okuduğum için istikâmetimde sarsılma yok. Savrulan arkadaşların hâlinden ıztırâp duyuyorum ama elimden pek bir şey de gelmiyor. O günlerde tek yayın vâsıtamız Yeni Düşünce Dergisi. Dergiden “Seyyid Ahmet Arvasî Hocamız dînî suâllerinize cevap verecek” îlânı yapılınca pek sevindim. “Müştekî olduğum savruluşla alâkalı suâli Arvasî Hoca’mıza sorarım, arkadaşlar kendi dergimizden, kendi fikir adamımızdan okurlarsa problem büyük ölçüde hallolur.” Böyle düşünerek hocamıza mektup yazıp sancımızı anlattım, suâlimi sordum. Hocamızın cevâbı aşağıdadır. (Şahsıma hitâp olan ilk paragrafı yer darlığı sebebiyle çıkardım)

MEZHEPSİZLİK NEDİR?

… Sizin de işaret ettiğiniz gibi, cahil veya ard niyetli çevreler, bilerek veya bilmeyerek “mezhep” ve “fırka” kavramlarını birbiriyle karıştırmakta ve zihinlerde tereddütler uyandırmaktadırlar. Oysa, herkes kolayca tefrik eder ki, “mezhep” başka şeydir, “fırka” başka şeydir.

Devamı: https://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/ahmet-talib-celen/arvasi-hocanin-kitaplara-girmemis-bir-yazisi-34794.html

Bu haber toplam 238 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim