• İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Ahmet Tâlib Çelen: Bu imtihan çılgınlığına bir çâre yok mu?

Ahmet Tâlib Çelen: Bu imtihan çılgınlığına bir çâre yok mu?
Türkiye KPSS skandalı ile çalkalanıyor. Hazır yeri gelmişken 5 yıl evvel yazdığım bir yazıyı okuyucularımla paylaşmak istiyorum.

 Okuyunca görülecek ki meselelerimiz hiç değişmiyor; bir şeyler yapılır gibi gösteriliyor ama “aslında hiçbir şey değişmiyor.”

5 yıl evvel de millet bir TEOG çılgınlığına kapılmıştı. Devlet Bahçeli de imtihanları tamâmen kaldırmayı teklîf etmişti. Ben de onu hararetle desteklemiştim. “Eğer TEOG külliyen kalkmaz, ‘yerine’ bir sistem gelirse bu imtihan belâsı bizi yine terk etmez” demiştim. Zaman bizi haklı çıkardı. Şimdi millet “TEOG yerine gelen” LGS ile aynı stresi yaşıyor. Yazımıza geçelim:

Devlet Bahçeli’yi Sonuna Kadar Destekliyoruz: İmtihanlar Tamâmen Kalkmalı

Devlet Bahçeli, kitabın ortasından konuştu:

“Gelin üniversite imtihânını tamâmen kaldıralım. Çocuklarımızın soluğunu kesen bu cendereden çocuklarımızı kurtaralım.”

Mevzû ile alâkalı olarak Sayın Bahçeli şunları söylüyor:

Sürekli sistemle oynamak mahsurludur, politika değiştirmek yanlıştır. (…) Ancak her bakan değişikliğinde farklı bir uygulamaya kapı açılıyorsa durup düşünmemiz de kaçınılmazdır.

Artık milli eğitim sistemindeki ağırlaşan meseleleri kapsayıcı ve kalıcı şekilde ele alıp gidermek asli, acil ve elzemdir.(…)

TEOG’un kaldırılmasından sonra üniversite sınav sisteminde de değişikliğe gidilmiştir. Böylelikle YGS ve LYS kaldırılmışltır. (…) Ayrıntılara girmeden söylemek isterim ki, sınav sistemindeki gelgitler, kafa karışıklıkları maalesef son bulmuş değildir; ilave sorunlar doğmuştur. (…)

Hangi sistem seçilirse seçilsin çığlıklar azalmayacaktır. Radikal adım atmanın, milli anlaşma ve kucaklaşmayla üniversiteye geçiş sistemini düzenlemenin tam zamanıdır. Hükümete teklifimiz şudur! Gelin üniversite sınavını tamamen kaldıralım. Gelin, lisans, yüksek lisans, doktora eğitimlerinin önündeki bariyerleri birer birer yıkalım. Anadolu›nun mazlum çocuklarına tüm imkanları sunalım... Hep birlikte milli ve manevi değerlerine sımsıkı sarılmış, vatanı için şehadete kucak açmış kahraman Türk gençlerini bir sınavdan öbürüne sokmaktan vazgeçelim.

Devamı: https://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/ahmet-talib-celen/bu-imtihan-cilginligina-bir-care-yok-mu-39828.html

Bu haber toplam 162 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim