• İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Ahmet Tâlib Çelen: Mecbûrî eğitimin 5 yaşa inmesi, endîşeler ve Âmin Alayları

Ahmet Tâlib Çelen: Mecbûrî eğitimin 5 yaşa inmesi, endîşeler ve Âmin Alayları
Mecbûrî eğitim 5 yaşa kadar indiriliyor. Artık çocuklarımız 5 yaşında mecbûren eğitim sistemine dâhil olacak. Sevinelim mi? Maalesef sevinemiyoruz.

Çünkü eğitim sistemimizin temel zihniyeti millî ve dînî kültürümüzden uzak; hattâ millî ve dînî kültürümüze zıt. Eğitim sistemimizi bir türlü Batı zihniyetinden kurtarıp dînî-millî kültür temellerimize oturtamadık. Bütün göstermelik reformlara rağmen zihniyet inkılâbı yapamadık, yapamıyoruz. Eğitimimizin temel zihniyeti hâlâ dünyâcı, âhiretsiz, materyalist, laik, seküler, pozitivist bir zihniyet. İşte herkesin içini yakan dînî ve millî âidiyet duygularını kaybetmiş, sâdece dünyâya odaklanmış, âhiret hesâbı kalmamış, kendi başarı ve menfaati için başkalarını ezmeye hazır, deist, ateist nesiller, eğitim sistemimize çöreklenmiş bu temel zihniyetin ürünü. Maalesef bütün iyi niyetli çabaları eğitim sisteminin hücrelerine kadar nüfûz etmiş bu zihniyet boşa çıkarmakta ve “hiçbir şey değişmeden” yoluna devâm etmektedir. İşte bunu bildiğimizden dolayı mecbûrî eğitimin 5 yaşına kadar inmesinden endîşe ediyoruz. 5 yaşından yukarıdakilere ne yaptınız ki 5 yaşındakilere ne yapacaksınız? Çocuklarımız daha anne kokusuna, baba şefkatine doymadan inançsız, ruhsuz bir eğitim kadrosunun eline bırakılacak, orada âilelerin inançlarına ters bir ideolojik bombardımana tâbî tutulacak, kısa bir müddet sonra anne-babalarına “ulu” bir şahsın Allah olup olmadığını sormaya başlayacaklar. Çarkın böyle işlemeyeceğine dâir garanti veremezler; çünkü 5 yaşından yukarıdaki mecbûrî eğitim sisteminin yaptığı aynen budur. Bu şekilde, komünist ülkelerde çocukların daha ağzı süt kokarken anne kucağından koparılıp ideolojik bir eğitimle dinsiz yapıldıklarını okur, hayret ve öfke ile dolardık. Şimdi bizde de aynısı mı olacak? Doğrusu endîşeliyiz. 

Çocuklarımızın 5 yaşında eğitime başlamasına karşı değiliz; ama bir şartla: Dînî ve millî kültürümüze tam mutâbık bir sistem kurulsun. Çocuklarımızın gözünde birtakım insanlar ilâhlaştırılmasın. Canımız ciğerimiz evlâtlarımız önce Allah’ı, Peygamber’i, onlardan bize gelen güzel ahlâkı öğrensin ve sevsin. Bu şart yerine gelirse seve seve çocuklarımızı 5 yaşında, hatta 4 yaşında eğitime başlatırız. Osmanlı devrinde çocukların mektebe başlatıldığı gibi başlatılırsa… Bakınız nasılmış?

OSMANLI’DA ÇOCUKLAR EĞİTİME NASIL BAŞLARLARDI? 

Osmanlı Devleti’nde çocuklar olgunlaşma durumlarına göre, 4 ila 7 yaş arasında Sıbyan Mektebinde ilk eğitimlerine başlardı. Bu okulların çoğu, camilere bitişik olarak inşa edilirdi. 

Devamı: https://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/ahmet-talib-celen/mecburi-egitimin-5-yasa-inmesi-endiseler-ve-amin-alaylari-40668.html

Bu haber toplam 179 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim