• İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Ahmet Tâlib Çelen: Teknolojiye karşı sevgi ve samîmiyet

Ahmet Tâlib Çelen: Teknolojiye karşı sevgi ve samîmiyet

Çocuklarımıza dînî, millî âidiyet duygusu vererek onları “bizim çocuklarımız” yapmanın en zor olduğu devirde yaşıyoruz. Bizim neslin yaşadığı derecede bir değişim bizden önceki hiçbir neslin başına gelmedi. Son yüz yıl içindeki teknolojik gelişme insanlık târîhindekinden fazla deniliyor. Çocuklarımız, bizim şaşkınlık içinde seyrettiğimiz, bir türlü künhüne vâkıf olamadığımız, kullanmayı dahi pek beceremediğimiz teknolojik patlamanın içine doğuyor. İki yaşındaki bebekler bile şifre kullanarak bilgisayarı, telefonu açıyor, geziniyor, oyunlar oynuyor, işi bitince kapatıyor. Büyükleri hesâp ediniz. 

Böyle bir dünyâda ve böyle bir devirde yaşıyoruz. Çocuklarımız artık anne-babadan ziyâde internet vasatında yetişiyor. Orada her aradığını bulduğunu zannediyor çocuk. Evet, her aradığına dâir bir şeyler buluyor ama bunların ne kadarı doğru, düzgün ve “biz”e uygun? İnternet ve onun eli-kolu olan sosyal medya “bizim” eserimiz değil. Biz onu sâdece kullanıyoruz. Ama kullanırken kulu olmaktan kaçamıyoruz maalesef. Bir imkân ve güç, kime âitse netîcede ona hizmet edecektir. 

Devamı: https://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/ahmet-talib-celen/teknolojiye-karsi-sevgi-ve-samimiyet-39059.html

Bu haber toplam 180 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim