Ahmet Talip Çelen: İnsanlık kimi özlediğini bir bilse…

Ahmet Talip Çelen: İnsanlık kimi özlediğini bir bilse…
Seyyid Ahmet Arvasî Hoca, Müslüman Türk milletinin yetiştirdiği büyük mütefekkirlerden biridir. Büyük fikir adamları bakımından bir kaht-ı ricâl devrinde yetişmesi onun ehemmiyetini daha da artırmaktadır.

O, Hz. Peygamber’den bugüne kadar İslâm’ın ana caddesi olan ehl-i sünnet vel-cemaat yolunu tâkîp ve şahsında temsîl ederdi. Kuru kâideci bir âlim değil şerîat çerçevesinde bir tasavvufun mânevî huşû ve ürpertilerine de sâhip bir aşk adamı idi. Onun gerek millî gerek insanlık çapında günümüz dert ve buhranlarına çâre ararken kaynağı İslam’dan başka bir şey değildi. Türk milletine sevgisinin sebebi de bu milletin İslâm’a bağlılığı ve hizmetleridir. Onun yapmak istediği Türk milletinin büyük enerjisini yeniden harekete geçirip İslâm’ın hizmetine sunmaktı. Çünkü ona göre târîh boyunca Türk güçlü ise İslâm dünyâsı da güçlüdür. Bundan sonra da böyle olacaktır. 

“İnsanlık Kimi Özlediğini Bir Bilse” başlıklı eskimez yazısıyla bugün sözü büyük mütefekkirimize bırakmak istiyorum. Merhûm Mustafa Necâti Özfatura “Arvasî’yi en iyi anlatan yazısı” diyerek bir televizyon programında bu yazıyı okumuştu. 

Devamı: https://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/ahmet-talib-celen/insanlik-kimi-ozledigini-bir-bilse-34730.html

Bu haber toplam 219 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim