• İstanbul 25 °C
  • Ankara 31 °C

Ahmet Varol: Beyrut’ta yine karışıklık

Ahmet Varol: Beyrut’ta yine karışıklık
Beyrut limanında 4 Ağustos 2020’de gerçekleşen büyük patlamayla ilgili soruşturmalar devam ediyor. Ancak yapılan soruşturmaların ve gösterilen tepkilerin birtakım sıkıntılara ve rahatsızlıklara da neden olduğu görülüyor.

Belirtilen tarihte, Beyrut limanında bekletilen 2750 ton miktarındaki amonyum nitratın alev alması sonucu meydana gelen büyük patlama bütün şehri feci şekilde sarsmış, liman çevresinde büyük hasara neden olmuştu. 207 insan hayatını kaybederken 15 bin civarında insan da yaralanmıştı. Maddi hasarın belirlenmesi için aylarca çalışma yapıldı. Kesin rakamlar ortaya çıkarılmış değil ama yapılan çalışmalardan çıkan sonuçlara göre 15 milyar dolar civarında bir maddi hasar meydana geldiği tahmin ediliyor. Şehri adeta şiddetli bir deprem gibi sarsan patlama çok sayıda binanın yıkılmasına yol açtığı için 300 bin kişi de bu yüzden evsiz kalmıştı. 

Devamı: https://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/ahmet-varol/beyrutta-yine-karisiklik-37168.html

Bu haber toplam 91 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim