• İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C

Ahmet Varol: BM Libya’da görevini yapmıyor

Ahmet Varol: BM Libya’da görevini yapmıyor

Libya’da Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH)’ne bağlı askeri birlikler, darbeci general Halife Hafter’e bağlı fitne örgütünden kurtardıkları bölgelerde çok korkunç manzaralarla karşılaştılar. 

Her şeyden önce bu bölgelerde birçok yerde toplu mezarlar ortaya çıkarıldı. Bu mezarlara gömülenlerin tamamına yakınının sivil olduğu tespit edildi. Aynı zamanda yapılan tespitler bu insanların çok vahşi bir şekilde ve tamamen kasıtlı olarak katledildiklerini gösteriyordu. Birçoğu kafalarına ve göğüslerine kurşun sıkılarak öldürülmüşlerdi. Bu da fitne örgütüne mensup militanların bu insanları kasten idam ettiklerini ve sonra da eşilen kuyulara toplu halde doldurduklarını gözler önüne seriyordu. 

Fitneci Hafter örgütü muhtemelen bu bölgelerin bir daha ellerinden çıkmayacağını ve kendilerinin sonuçta Trablus’u ele geçireceklerini dolayısıyla gerçekleştirdikleri bu korkunç cinayetlerin ve katliamların da üzerinin örtüleceğini tahmin ediyorlardı. 

Devamı: https://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/ahmet-varol/bm-libyada-gorevini-yapmiyor-32687.html

Bu haber toplam 179 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim