• İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C

Ahmet Varol: Cezayir’de seçimler

Ahmet Varol: Cezayir’de seçimler

Cezayir iki seneden fazla süredir önemli bir değişim süreci yaşıyor. Ancak bu ülkede her ne kadar halk ayaklanmaları olduysa da kitlesel halk devrimi şeklinde köklü bir değişim gerçekleşmedi. Bunun yerine ülkede siyasi ve askeri mekanizmayı ellerinde bulunduranlar vidaları gevşetme politikası izleyerek başkaldıranlarla uzlaşmanın yollarını aramaya ve birtakım aşamalı değişikliklerle onları ikna etmeye çalıştılar. Ama yine de ülkenin çehresini az çok değiştirecek bir farklılık oluştuğu söylenebilir. 

Son dönemdeki olayların patlak vermesine, şaibeli seçimlerle dört dönem üst üste cumhurbaşkanı seçilen ve artık tekerlekli sandalyeye mahkum durumda olan Abdülaziz Buteflika’nın, 18 Nisan 2019’da yapılacak seçimlere, 77 yaşında yeniden aday olması neden oldu. Çünkü onun aday olması, sonucu baştan belirlenmiş ve halkın iradesini yansıtmayacak seçimler yapılacağının çok açık göstergesiydi. ,

Devamı: https://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/ahmet-varol/cezayirde-secimler-36066.html

Bu haber toplam 120 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim