Bilakis o tarihte her ne kadar Pakistan’dan bağımsızlığını kazandığını ileri sürdüyse de gerçekte iplerini Hindistan’a teslim etmek suretiyle ona mahkum ve bağımlı hale gelmişti. Ama eğer bugün dikta rejimine karşı gerçekleştirilen halk devrimine sahip çıkabilir, Hindistan’a eli mahkum olmaktan kurtulur, özgür siyasi kararlar alabilecek bir güç ve iradeye kavuşursa belki gerçek anlamda bağımsızlık kazanabilir.
Bu açıdan dikta rejimlerine karşı devrim gerçekleştirmek kadar gerçekleştirilen devrime sahip çıkmak, onu korumak da büyük önem taşır. Hatta belki devrimi korumak gerçekleştirmekten daha önemlidir. Bunu Arap Baharı olarak isimlendirilen süreçte yaşanan tecrübelerle de çok net bir şekilde gördük.
Bazıları Arap dünyasında yaşanan acı tecrübeler ve oynanan oyunlar yüzünden, diktatörlere başkaldıran halkları mahkum etmeye, onların aslında birilerinin oyununa geldiğini iddia etmeye varan komplo teorileri üretti. Ben o dönemde yazdığım yazılarda bütün bu komplo teorileriyle zulme başkaldıran halkların mahkum ve suçlu ilan edilmesinin haksız olduğunu sürekli söyledim, halen de söylüyorum. Kalkışmalar da birilerinin komplosu veya siyasi oyunu değil doğal ve toplumsal bir süreçti. Yıllardan beri, uzaktan kumandalı zulüm rejimlerinin baskı ve şiddet uygulamaları altında ezilen halklar artık bu rejimlerden kurtulmak ve özgürlüklerine kavuşmak istiyordu.
Devamı: https://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/ahmet-varol/devrimi-korumanin-onemi-46191.html
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.