• İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Ahmet Varol: Esed rejiminin ekonomik sıkıntıları

Ahmet Varol: Esed rejiminin ekonomik sıkıntıları
Suriye’deki dikta rejiminin başkanı Beşşar Esed bir süre önce dayısının oğlu Rami Mahluf ile ihtilaflara düşmüş ve onu vergilerini, devlete olan borçlarını ödememekle suçlamıştı.

Rami Mahluf, Suriye’de Baas rejiminin kayırmasıyla ve sunduğu imkanlardan yararlanarak servetini sürekli katlayarak artırmış ve büyük imkanlar elde etmiş bir iş adamı. 2000’li yıllarda ülke ekonomisinin yarıdan fazlasını kontrol eder bir düzeye gelmişti. Tabii rejimin sunduğu imkanların karşılığını da verebilmek için özellikle iç çatışmaların yaşandığı dönemde önemli bağışlarda bulundu ve savaşın yüklediği yükün bir kısmını kaldırmaya çalıştı. 

Ancak son yıllarda rejimin gelir kaynaklarının azalması ve ekonomisinin kötüleşmesi üzerine Esed yönetimi zengin iş adamlarından ek haraçlar almak istedi. Bu uygulamadan dayısının oğlunu müstesna tutmadı ve ondan da rejimin ekonomisine katkılarını artırmasını istedi. Yüklenen yük kendisine ağır gelen Rami Mahluf buna itirazda bulundu. Bunun üzerine rejim onu vergi kaçırma, kara para aklama, usülsüz servet elde etme gibi muhtelif suçlamalarla itham etti. Mahluf kendisine yöneltilen suçları reddettiyse de rejim geçtiğimiz Mayıs ayında onun, eşinin ve çocuklarının mal varlığına devlete olan borçlarından dolayı el koydu. 

Devamı: https://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/ahmet-varol/esed-rejiminin-ekonomik-sikintilari-32546.html

Bu haber toplam 156 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim