Ahmet Varol: İlhak tartışması kızışıyor

Ahmet Varol: İlhak tartışması kızışıyor

Siyonist işgal rejiminin uzun pazarlıklardan sonra oluşan ittifak hükümetinin Başbakanı Benyamin Netanyahu, Batı Yaka’da, Filistinlilerin arazilerinin zorla gasp edilmesi suretiyle inşa edilen yahudi yerleşim merkezlerinin ve ayrıca bu bölgenin en verimli arazilerinin bulunduğu Ürdün Vadisi mıntıkasının resmen İsrail’e ilhak edilmesi konusunda dünya komuoyunu hazırlamaya çalışıyor. Bu amaçla en başta ortağı Gantz’ı ikna etme çabası içinde olduğu havası vererek, ona “ya bu ilhak kararına destek verirsin ya da yeniden seçime gideriz!” mesajı veriyor. 

Aslında ilhak konusunda Gantz’ın Netanyahu’dan farklı düşünmediği ve zaten onunla ittifak hükümeti kurarken bu konunun da özellikle hükümet programına alınmasını kabul ettiği bilinmektedir. Şimdi belki Netanyahu’yu bu konuda çok fazla aceleci davranmamaya, aşamalı bir politika izlemeye, şartları ve zemini yeterince hazırladıktan sonra adım atmaya razı etmeye çalışıyor olabilir. 

Devamı: https://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/ahmet-varol/ilhak-tartismasi-kizisiyor-32697.html

Bu haber toplam 189 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim