• İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Ahmet Varol: İran’da sular durulmadı

Ahmet Varol: İran’da sular durulmadı

Adı, Batı medyasında Mahsa Amini diye yazıldığı için Türkiye’deki medya organlarının da olayların başlangıcında böyle yazdığı Farsçadaki yazılışı Mehsa Emini, yaşadığı İran Kürdistanı bölgesinde bilinen adı ise Jina Emini olan 22 yaşındaki bir genç kızın Tahran ziyareti esnasında başörtüsünü düzgün takmadığı ve örtünme konusundaki kurallara riayet etmediği gerekçesiyle gözaltına alınmasından kısa bir süre sonra sağlık durumunun kötüleşmesi, hastaneye kaldırılmasından bir süre sonra da hayatını kaybetmesi sebebiyle başlatılan kitlesel eylemler ve gösteriler devam ediyor. 

Bundan 21 yıl önce Tahran ziyaretim esnasında Türk Hava Yolları’nın Tahran bürosunu da biletle ilgili bazı işlemler için ziyaret etmiştim. O sıralarda Türkiye’de de Bülent Ecevit’in başbakan olduğu bir hükümet iş başındaydı ve başörtüsü yasağı çok katı bir şekilde uygulanıyordu. 

Devamı: https://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/ahmet-varol/iranda-sular-durulmadi-40262.html

Bu haber toplam 227 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim