• İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Ahmet Varol: İşgalcinin seçim yatırımı kan -1

Ahmet Varol: İşgalcinin seçim yatırımı kan -1
İsrail işgal güçleri 1 Ağustos Pazartesi gecesi Filistin’in Batı Yaka bölgesinde, Cenin Mülteci Kampı’na baskın düzenleyerek İslami Cihad Hareketi’nin ileri gelenlerinden Bessam es-Sadi’nin evine girdiler.

 Burada hem Sadi’nin kendisine hem de eşine çok çirkin bir şekilde saldırdı ve hakarette bulundular. Ardından Bessam es-Sadi gece yarısı esir edilirken, eşi de hem fiili saldırıya hem de hakarete maruz kalmaktan dolayı bedeninde yaralar oluştuğundan ve psikolojik sorun yaşadığından bir sağlık merkezine tedavi ve psikolojik destek için başvurmak zorunda kaldı. 

İşgalcilerin bu şekilde çirkin saldırıda bulunmalarının ve hakaret etmelerinin amacı tahrikti. Çünkü hedef aldıkları kişi, İslami Cihad Hareketi’nin saygın isimlerindendi ve ona yönelik bu muamelenin hareketin mensuplarını tahrik edeceğini, onların da intikam eylemine başvuracaklarını düşünüyorlardı. Çünkü işgal rejiminde siyasi iktidarı sürdüren partilerin önde gelenleri, 1 Kasım 2022’de gerçekleştirmeyi planladıkları seçimler öncesinde Gazze’ye geniş çaplı yeni bir saldırı düzenlemek suretiyle, Netanyahu’nun Likud Partisi’ne oy kaymasının önüne geçmek istiyorlardı. 

İslami Cihad Hareketi ve genel olarak Filistin’deki direniş hareketleri, oyunun farkında olduğu için işgal güçlerinin Gazze’ye yönelik geniş çaplı saldırı planının önünü açmak yerine, Batı Yaka bölgesindeki protesto eylemleriyle tavır koymayı sürdürme taraflısıydı. 

Yaşanan gerginlik ve provokasyon sebebiyle Gazze tarafından işgal hedeflerine yönelik herhangi bir saldırı olmadığı halde, işgalciler bir “misilleme” eylemi olabileceği endişesi içinde olduklarını ileri sürerek Gazze çevresindeki askeri noktalarını tahkim ettiler. Ayrıca bu bölgenin 1948’de işgal edilmiş Filistin topraklarına açılan iki önemli sınır kapısı durumundaki Erez ve Kerem Ebu Salim kapılarını iki taraflı olarak geçişlere kapattılar. Bunlardan birincisi yolcuların, diğeri ticari ürünlerin geçişinde kullanılıyor. 

Bu haber toplam 192 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim