• İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C

Ahmet Varol: İsveç’in bombası elinde patladı

Ahmet Varol: İsveç’in bombası elinde patladı

Danimarkalı aşırı ırkçı Sıkı Yön Partisi’nin lideri Rasmus Paludan’a, Eylül 2020’de yine Kur’an-ı Kerim’i yakma eylemi gerçekleştirmek amacıyla giriş yapmasına izin vermeyen İsveç’in bu kez izin vermesi ve eylemin özellikle Türkiye’nin Stockholm Büyükelçiliği önünde gerçekleştirilmesi olayın siyasi bir boyutunun olduğunu çok açık bir şekilde ortaya koyuyor. Zaten eylemi gerçekleştiren ırkçı saldırganın olay sonrasında asıl amacının Türkiye’yi protesto etmek olduğuna dair sözler sarfetmesi de bunu teyit etmiştir. 

Bazılarının yorumlarına göre İsveç, NATO’ya üye olmaktan vazgeçtiği için böyle bir saldırı eylemine müsaade etti. Bu yoruma göre, daha önce İsveç’in PKK kartını elinden çıkarması ve onun faaliyetlerini engellemesi için ısrar eden Türkiye’nin tavrının böyle bir eylem karşısında daha da sertleşeceğini ve İsveç’in NATO üyeliğine itirazının daha katı olacağını tahmin edememesi mümkün değildir. Dolayısıyla böyle bir eyleme izin vermesi onun söz konusu teşkilata üyelik fikrinden vazgeçtiğini gösterir. 

Bu yorum doğruysa o zaman belki İsveç bu eyleme izin vermeyi Türkiye’den intikam almak amacıyla düşünmüş olabilir. Çünkü böyle bir eylemin siyasi açıdan ona kazandıracağı bir çıkar olmayacaktır. 

Ama bizim tahminimize göre, İsveç’in bu eyleme izin vermesinin asıl amacı, elinde Türkiye aleyhine kullanabileceği PKK dışında da birtakım kartlar bulunduğu ve bunların en tehlikeli olanının da İslamofobi kartı olduğu mesajı vermekti. 

İslamofobi kartını, Batı emperyalizmi İslam dünyasına ve Avrupa’da yaşayan Müslüman toplumlara karşı son dönemde çok farklı amaçlarla ve etkin bir şekilde kullanmaya çalışmaktadır. 

Doğu blokunun çökmesinden sonra İslam dünyasında, Müslüman halkların değerlerini ve siyasi bağımsızlığını önceleyen düşünce ve tercihin yükselişe geçmesinin Batı emperyalizmini ciddi şekilde rahatsız etmesi, ayrıca Batı toplumlarında başlayan yeni arayışların bu toplumlarda İslam’a yönelişe sebep olacağı korkusu “İslamofobi” diye bir kavramın üretilmesine ve bunun yoğun bir şekilde işlenmesine gerekçe teşkil etmiştir. 

Bu haber toplam 201 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim