• İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Ahmet Varol: KKTC seçimleri

Ahmet Varol: KKTC seçimleri
KKTC’de 23 Ocak Pazar günü, 50 sandalyeli parlamentonun yeni üyelerinin belirlenmesi için erken genel seçim gerçekleştirildi.

Ancak görüldüğü kadarıyla Türkiye’nin birçok şehrinin üstünü beyaz bir örtüye bürüyen ve özellikle İstanbul’da Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerinin büyük ölçüde aksaması sebebiyle trafikte ciddi tıkanmalara, insanların mahsur kalmasına sebep olan kar yağışı KKTC’deki genel seçimlerin de üstünü örttü. Kar yağışıyla beraber oluşan gündem söz konusu seçimlerin tamamen arka planda kalmasına ve medyada pek fazla gündem oluşturmamasına neden oldu. 

Yapılan tespitlere göre genel seçimlerde oy kullanım oranı %58 civarında kaldı ki bu, ilginin beklenenin altında gerçekleştiğini ortaya koyuyordu. Bunda birinci derecede koronavirüsle ilgili çekingenliğin rol oynadığı düşünülüyor ki bu da toplumda oluşturulan paniğin hâlâ büyük ölçüde etkisini gösterdiğini ortaya koyuyor. Ancak bunun yanı sıra bazı kesimlerin mevcut siyasi partilere karşı tavır koymasının ve seçimleri boykot etmesinin de önemli etkisi olduğu tahmin ediliyor. 

Devamı: https://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/ahmet-varol/kktc-secimleri-38071.html

Bu haber toplam 113 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim