• İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Ahmet Varol: KKTC’deki AYM’nin ‘Ramazan hediyesi!’

Ahmet Varol: KKTC’deki AYM’nin ‘Ramazan hediyesi!’

KKTC’deki Anayasa Mahkemesi, Hizmet Sendikası (Hizmet-Sen) tarafından devlete açılan dava dolayısıyla, Kur’an kurslarının faaliyetlerinin durdurulmasına karar verdi. Konuyla ilgili kararda Din İşleri Dairesi’ne bağlı Din İşleri Komisyonu’nun halk arasında bilinen ismiyle Kur’an Kursu düzenleme yetkisinin elinden alındığı duyuruldu. AYM’nin gerekçesi ise Kur’an kurslarının laikliğe aykırı olduğu iddiasıydı.

KKTC’deki AYM’nin bu kararına Türkiye’den tepkiler oldu ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun yayınladığı bir twitter mesajında, bu kararın ideolojik ve dogmatik bir aklın ürünü olduğuna dikkat çekerek, laikliği bu derece sığ ve yanlış bir şekilde yorumlamanın temel hak ve özgürlükleri ortadan kaldırmaya neden olacağına dikkat çekti. 

Altun’un bu açıklamasından sonra KKTC Başbakanı Ersan Saner bir açıklama yaparak bu kursların kapatılmasının söz konusu olmadığını ve mahkemenin verdiği karar doğrultusunda gerekli yasal düzenlemeler yapılarak bu kurslara devletin ilgili bakanlık ve kurumları vasıtasıyla devam edileceğini söyledi. 

Devamı: https://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/ahmet-varol/kktcdeki-aymnin-ramazan-hediyesi-35540.html

Bu haber toplam 149 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim