• İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Ahmet Varol: Kremlin Sarayı’nı vurma tiyatrosu

Ahmet Varol: Kremlin Sarayı’nı vurma tiyatrosu
Son günlerde uluslararası alanda gündemi hayli meşgul eden bir hadise var. Rusya’nın başkenti Moskova’da Kremlin Sarayı’nın üzerinde, saldırı teşebbüsü için gönderildiği ileri sürülen iki insansız hava aracının düşürülmesi.

 Haberlere göre sarayın güvenlik mekanizması araçları tespit ediyor ve düşürüyor. Hatta biri az kalsın sarayın kubbesinin tepesindeki bayrak direğine çarpacakmış ama teğet geçmiş ve hemen düşürülmüş. Böylece kimseye bir şey olmamış ve sarayda söze gelir bir maddi hasar da meydana gelmemiş. Sadece araçların parçaları sarayın bahçesinde sağa sola savrulmuş ve düşürülen iha’lar da yanmış.

Olaydan hemen sonra Moskova yönetimi bunun Ukrayna tarafından gerçekleştirilen, Rusya Başkanı Vladimir Putin’e yönelik bir suikast teşebbüsü olduğunu duyurdu. Böylece kendileri için de artık Ukrayna’nın karar mekanizmasına ait hedeflerini vurma hakkı doğduğunu, uygun zaman ve şartlarda Kiev’e gereken cevabı vereceğini dile getirdi.

Ukrayna yönetimi iddialar üzerine yaptığı açıklamada kendilerinin böyle bir saldırı teşebbüsüyle ilgilerinin olmadığını, savaşı ülke sınırları içinde sürdürdüklerini, Kremlin Sarayı’na yönelik saldırı teşebbüsü hakkında da kendilerinin hiçbir bilgilerinin bulunmadığını ifade etti.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken olay hakkında yaptığı açıklamada nalına da vurdu mıhına da. Gerçekler ortaya çıkmadan herhangi bir spekülasyon yapmak istemediğini ama Moskova kaynaklı bütün bilgilere de şüpheyle yaklaştığını söyledi. “Ukrayna eğer bir saldırı teşebbüsünde bulunduysa onları eleştirecek misiniz?” sorusuna da, “Bu onların kendi kararlarıdır.” diye cevap verdi.

Devamı: https://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/ahmet-varol/kremlin-sarayini-vurma-tiyatrosu-41988.html

Bu haber toplam 117 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim