• İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Ahmet Varol: Mescidi Aksa’ya sinsi oyun

Ahmet Varol: Mescidi Aksa’ya sinsi oyun

İsrail işgal rejimi bu sıralarda koronavirüsle ilgili yasakları bahane ederek Müslümanların Mescidi Aksa’da namaz kılmalarını engelliyor. Ancak bu yasak yahudi yerleşimcilerin Mescidi Aksa’ya yönelik gündelik baskınlarını sürdürmelerine engel teşkil etmiyor. Yerleşimciler yine işgalci askerlerin himayesi altında gündelik olarak Mescidi Aksa sahasına girip dolaşıyor ve dini ayinlerini, ritüellerini gerçekleştiriyorlar. Bu, bazıları tarafından işgal rejiminin Mescidi Aksa’yı “zaman itibariyle paylaştırma” planını uygulama denemesi olarak değerlendiriliyor. 

İşgal güçleri bu arada şartlardan yararlanarak burayı mekan yönünden paylaştırma planlarını uygulamaya geçirme konusunda da “ciddi” olduklarını ortaya koymak amacıyla çirkin bir girişimde bulundular. 13 Ocak Çarşamba sabahı yine işgalci askerlerin himaye ettiği bazı işgalci mühendisler Mescidi Aksa sahasına girerek çekimler ve Kubbetu’s-Sahra başta olmak üzere muhtelif bölümlerinde ölçümler yaptılar. İşgal rejimi mekan yönünden paylaştırma planında Mescidi Aksa külliyesinin, kıble tarafında kalan Kıble Camisi’nin Müslümanlara, arkada Mağribliler kapısı tarafında kalan Kubbetu’s-Sahra kısmının ve çevresinin ise yahudilere tahsis edilmesini istiyor. 

Devamı: https://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/ahmet-varol/mescidi-aksaya-sinsi-oyun-34714.html

Bu haber toplam 110 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim