• İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C

Ahmet Varol: Mısır’da cuntanın yedi yılı

Ahmet Varol: Mısır’da cuntanın yedi yılı

Dün yani 3 Temmuz tarihi Mısır’da diktatör Sisi’nin gerçekleştirmiş olduğu darbenin yani Mısır Arap Cumhuriyeti’nin kuruluşundan sonra gerçekleştirilen ilk serbest seçimlerde halkın özgürce tercihini yaparak verdiği oylarla yönetime gelen Muhammed Mursi’nin silahın gücünün kullanılması suretiyle gayri meşru bir şekilde görevden alınmasının ve yerine cunta yönetiminin geçmesinin yedinci yıl dönümüydü. Bu yüzden Mısır, yedi yıldan beri başında General Abdülfettah Sisi’nin bulunduğu gayri meşru cunta tarafından yönetilmektedir. 

Her şeyden önce başlangıçta göstermelik olarak darbeye itiraz etseler de Sisi cuntasını çok hızlı bir şekilde kabul eden ve onu Mısır’ın meşru yönetimi olarak muhatap alan Batı’nın ve genel anlamda küresel güçlerin “demokrasi” konusundaki iddialarında ve kendilerini demokrasinin bekçileri olarak göstermelerinde hiç de samimi ve gerçekçi olmadıkları bir kez daha ortaya çıkmıştır. Bu yönetimler ve güçler açısından kesinlikle ilkeler ve değerler değil tamamen çıkarlar önemlidir. Bugün Libya’da darbeci Hafter’in milis güçlerine destek vermeleri ve Hafter’in de onayladığı ama sonra uymadığı Suheyrat Anlaşması’na göre şekillenmiş olan meşru hükümete karşı bir terör örgütünü desteklemeleri de teröre karşı tavır alma, meşruiyete sahip çıkma konusunda da ne kadar sahtekâr ve yalancı olduklarını bütün açıklığıyla gün yüzüne çıkarmıştır. 

Devamı: https://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/ahmet-varol/misirda-cuntanin-yedi-yili-32769.html

Bu haber toplam 165 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim