• İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Ahmet Varol: Nükleer teknoloji konusunda gölge dövüşü

Ahmet Varol: Nükleer teknoloji konusunda gölge dövüşü

İran’ın, nükleer teknolojinin silahlanma amacıyla kullanılmasını engellemekle ilgili olarak BM Güvenlik Konseyi’nin beş üyesine ilaveten Almanya’nın dahil olduğu P5+1 ülkeleriyle imzaladığı anlaşmayla irtibatlı ek protokolden çekildiğini açıklaması birtakım tartışmaları da beraberinde getirdi. Bazılarına göre İran’ın böyle bir karar alması meselenin halledilmesini daha da zorlaştırdı. Bazılarına göre de İran bu kararıyla baskın çıkmayı ve muhataplarını hizaya sokmayı amaçlıyor. 

Bize göre ise bu sadece bir taktik. Çünkü normalde hem ABD hem de İran, nükleer tekonolojinin denetim altında tutulmasıyla ilgili anlaşmaya geri dönmeye istekli. İran, üzerindeki ambargonun kaldırılması için buna ihtiyaç duyuyor. Çünkü ambargo İran ekonomisini ciddi bir şekilde sarsmış durumda. Buna koronavirüsten kaynaklanan sıkıntıların, Suriye’deki savaşın getirdiği yüklerin ve başka etkenlerin eklenmesi ülke halkının ciddi şekilde sıkıntı içine girmesine neden olduğundan, bu sıkıntıların daha da büyümesinin toplumsal bir patlamaya sebep olmayacağından kimse emin değil. 

Devamı: https://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/ahmet-varol/nukleer-teknoloji-konusunda-golge-dovusu-35091.html

Bu haber toplam 153 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim