• İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C

Ahmet Varol: Ortak bir mücadelemiz olmalı

Ahmet Varol: Ortak bir mücadelemiz olmalı

Genelde tüm dünyada Müslümanlara zulmedilmesinin ve özellikle Batı emperyalizminin İslam’ın kutsal değerlerine bu derece arsızca saldırabilmesinin en önemli sebebi tabii ki İslam ümmetinin gücünü kaybetmiş olmasıdır. Bunda dünya Müslümanlarının birlik ve gücünü temsil eden otoritenin kaybedilmesinin birinci derecede rolü var. 

Ama bugün bu otoritenin olmamasından dolayı kendimizi tamamen güçsüz ve zayıf görmemiz de gerekmez. Yeniden birlik ve gücümüzü bir araya getirmemize vesile olacak formüller üzerinde düşünmemiz ve bu formülleri uygulamaya geçirmenin yollarını bulmamız mümkündür. Özellikle içinde bulunduğumuz dönemde yatay örgütlenme, işbirliği ve dayanışma bu açıdan önem taşıyor. Ama bu konuda başarılı olabilmek için kişisel bilinç ve duyarlılığı etkin bir şekilde devreye sokmak ve yaygınlaştırmak gerekiyor. 

Yüce Allah, Kur’an-ı Kerim’de şöyle buyuruyor:

“Allah Kitap’ta size: “Eğer Allah’ın ayetlerinin inkâr edildiğini ve onlarla alay edildiğini duyarsanız, başka bir konuya dalmadıkları sürece yanlarında oturmayın; yoksa siz de onlar gibi olursunuz” diye indirdi. Şüphesiz Allah münafıkların ve kâfirlerin tümünü cehennemde bir araya getirecektir.” (Nisa, 4/140)

Kur’an-ı Kerim’de bir başka yerde de şöyle buyurulur: 

“Ayetlerimiz hakkında uygunsuz sözlere dalanları gördüğünde başka bir söze geçinceye kadar onlardan yüz çevir. Eğer şeytan sana unutturacak olursa hatırladıktan sonra artık zalimler topluluğuyla birlikte oturma. Takva sahiplerinin üzerine onların hesaplarından bir şey yoktur. Ancak belki sakınırlar diye bir hatırlatmada bulunmak gerekir.” (En’am, 6/68-69)

Devamı: https://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/ahmet-varol/ortak-bir-mucadelemiz-olmali-41201.html

Bu haber toplam 271 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim