• İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C

Ahmet Varol: Özgürlük şehidi Hıdır Adnan

Ahmet Varol: Özgürlük şehidi Hıdır Adnan

Filistin’deki İslami Cihad Hareketi’nin önde gelenlerinden Hıdır Adnan 2 Mayıs Salı sabahı, işgal rejiminin kendisini “idari tutuklu” olarak keyfi şekilde hapiste tutmasını protesto ederek özgürlüğüne kavuşmak amacıyla sürdürdüğü açlık grevinin 87. gününde hayatını kaybetti.

Adnan’ın sağlık durumunun gittikçe kötüleşmekte olduğu eşi tarafından dile getirilmişti. 30 Nisan Pazar günü, kefaletle serbest bırakılması için açılan davanın reddiyle ilgili olarak düzenlenen temyiz duruşmasında görüntülü bağlantı kurulmamıştı. İşgal yönetimi Adnan’ın murakabe altında tutulduğu yerde internet bağlantısı bulunmadığı için onun görüntülü bir şekilde duruşmaya iştirak etmesinin ve ifade vermesinin sağlanamadığı iddiasında bulundu. Ancak eşi Rinde Musa bu bilginin gerçek olmadığını, gerçekte sağlık durumunun çok kötüleşmesi sebebiyle bu şekilde ekrandan görünmesini istemediklerinden bağlantı kurulmadığını, çünkü bir önceki duruşmada bağlantı esnasında birkaç kez bilinç kaybı yaşadığını dile getirerek dünyanın tüm özgür insanlarını Hıdır Adnan’ın özgürlük mücadelesine destek vermeye davet etmişti.

Filistin direnişinin önemli liderlerinden ve ileri gelen şahsiyetlerinden olan Hıdır Adnan daha önce işgal güçleri tarafından, çoğu idari olmak üzere 12 kez tutuklanmış ve bu yüzden 8 yıl esaret hayatı yaşamıştı. Bu tutuklamaları ve zulümleri protesto amacıyla daha önce de 5 kez açlık grevi gerçekleştirmişti.

İdari tutuklama işgal rejiminin Filistinlilere zulmetmek için başvurduğu, hukukun mantığına ve bütün insan hakları ilkelerine aykırı insanlık dışı bir uygulamadır. Bu uygulamaya göre işgal rejimi yargıcı herhangi bir hukuki gerekçeye veya delile dayanmaksızın bir kişiyi 6 ay süreyle hapse atabiliyor. Hapis süresinin dolmasından sonra 10 kereye kadar yine 6 aylık sürelerle uzatma yetkisi var. Yani bu uygulamaya göre işgal yargıcının hiçbir hukuki gerekçeye dayanmadan bir Filistinliyi 5 yıl süreyle hapiste tutma imkanı var.

Devamı: https://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/ahmet-varol/ozgurluk-sehidi-hidir-adnan-41980.html

Bu haber toplam 119 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim