• İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Ahmet Varol: Ramazan Abdullah Şallah

Ahmet Varol: Ramazan Abdullah Şallah

Filistin’deki İslami Cihad Hareketi’nin kurucularından olan ve hareketin ilk lideri Dr. Fethi Şikaki’nin siyonist işgal rejiminin cinayet şebekesi durumundaki MOSSAD tarafından Malta’da şehit edilmesinden sonra bu hareketin genel sekreterliği görevini üstlenen ve yaklaşık yirmi yıl bu görevde kaldıktan sonra amansız bir hastalık sebebiyle bırakmak zorunda kalan Dr. Ramazan Abdullah Şallah, 6 Haziran Cumartesi akşamı Beyrut’ta tedavi gördüğü hastanede vefat etti. Yüce Allah’tan kendisine rahmet ve mağfiret diliyoruz. Allah mekanını cennet eylesin. 

Dr. Ramazan Şallah’la değişik vesilelerle, farklı yerlerde görüşme ve sohbet etme imkânım olmuştu. Oldukça mütevazi, cana yakın ve ilkeli bir insandı. Filistin davası uğrunda önemli faaliyetleri oldu. Ancak son yıllarda daha çok kendisini uğraştıran hastalığının tedavisiyle meşguldü. 

Filistin’deki bütün direniş hareketleriyle iyi ilişkiler içinde olmaya çalışıyor ve Filistin içindeki ihtilafların çözülmesi için de önemli çaba sarf ediyordu. Fakat bu konudaki tutumu onu, Filistin davasıyla ilgili ilkelerinden herhangi bir şekilde taviz vermeye yöneltmiyordu. İşgale karşı kararlı bir direniş ve mücadeleden yana tutumunu hiçbir zaman değiştirmedi. 

Filistin’deki bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin önemli liderlerinden olan Dr. Ramazan Şallah 1958’de Filistin’in Gazze bölgesinin Gazze şehrinin Şucaiyye Mahallesi’nde dünyaya geldi. Şucaiyye, işgale karşı direnişte önemli yeri olan ve mahalle olarak anılmakla birlikte kalabalık bir nüfusu barındıran geniş bir yerleşim alanıdır. 

Devamı: https://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/ahmet-varol/ramazan-abdullah-sallah-32525.html

Bu haber toplam 249 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim