• İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Ahmet Varol: Rusya’nın Libya’da fitneci örgüte desteği

Ahmet Varol: Rusya’nın Libya’da fitneci örgüte desteği
Arap dünyasında çıkarları, dikta rejimlerinin yanında yer almasını gerektiren emperyalist Rusya yönetimi Suriye’de Baas rejimine destek verirken Libya’da da fitneci Hafter örgütüne destek vermektedir.

Ama siyasi ve askeri yönden verdiği destek her ne kadar kendisinin stratejik hesaplarıyla bağlantılı olsa da Rusya Cumhurbaşkanı Putin, Hafter’e sunduğu askeri yardımları babasının hayrına yapmıyor. Maliyetini Arap dünyasındaki işbirlikçi, hain dikta rejimlerine yüklüyor. 

Rusya’nın Hafter’in askeri birliklerine elli adet Pantsir hava savunma sistemi verdiği haberlerde yer aldı. Bu sistemlerin en az sekiz tanesinin Türkiye’nin verdiği SİHA’larla imha edildiği de haberlerde dile getirildi. 

Ancak bu sistemler için Birleşik Arap Emirlikleri (BAE)’nin Rusya’ya 800 milyon dolar ödediği de konuyla ilgili haberlerde dile getirilen bir husus. Bu rakam aslında, BAE’nin Libya’da Hafter örgütünün savaşını sürdürebilmesi için ne kadar büyük masraflar yaptığını ortaya koyması açısından da önemli bir işaret taşıyor. Çünkü Hafter’in örgütünde savaşan militanların büyük çoğunluğunu paralı militanlar oluşturuyor ve bunların maaşlarını BAE ödüyor. Ayrıca büyük miktarlarda askeri teçhizat ve malzeme temin ediliyor. Çoğunun masrafı BAE’nin kasasından çıkıyor. Kısmen Suudi Arabistan da katkıda bulunuyor. Mısır daha çok askeri araç, eğitim subayı, pilot ve danışmanlık hizmeti veriyor. Çünkü cuntacı Sisi’nin para yardımı yapma imkânı yok. O kendisi de zaten petrol zengini diktatörlerden para yardımı alıyor. Sudan ise militan gönderiyor. 

Devamı: https://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/ahmet-varol/rusyanin-libyada-fitneci-orgute-destegi-32385.html

Bu haber toplam 191 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim