• İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

Ahmet Varol: Sisi’nin yıktığı evler ve 20 Eylül

Ahmet Varol: Sisi’nin yıktığı evler ve 20 Eylül

Mısır’daki dikta yönetimleri hiçbir zaman halkın refahını ve hayat şartlarını iyileştirmeyi kendine dert edinmedi. Onlar birinci önceliği her zaman, saltanatı ellerinde tutmaya verdiler. Bu yüzden yoksulluk sürekli Mısır’ın temel sorunları arasında yer aldı. Tabii yoksulluğun sebep olduğu en önemli problemlerden biri de mesken sorunudur. 

Mısır’ın başkenti Kahire’yi ziyaret edenler orada pek çok ailenin sokakta hayatını sürdürdüğüne şahit olmuşlardır. Mezarlık evleri ise Kahire’ye hakim olan hayat şartlarını yansıtan en önemli manzaralardan biridir. Kahire’ye gelip yerleşmiş ama ikamet etmek için bir ev inşa edememiş ya da kiralama imkanı bulamamış yüz binlerce aile mezarlıkları kendilerine mesken edinmiş durumdadır. Bazıları aile kabristanı olarak tahsis edilmiş ve duvarla çevrili belli bir bölümün üzerini naylonla örtüyor ve altında çoluk çocuk birlikte mezarların yanı başında yatıp kalkıyorlar. Bazıları da mezarların arasındaki yollara, boşluklara yataklarını serip yatıp kalkıyorlar. Bu, Kahire’nin onlarca yıldır değişmeyen ve aslında Mısır’a hakim olan zulüm rejiminin topluma yansıyan gerçek yüzünü yansıtan bir manzarasıdır. 

Devamı: https://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/ahmet-varol/sisinin-yiktigi-evler-ve-20-eylul-33556.html

Bu haber toplam 129 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim